кактус в унітазі
Методи профілактики та усунення симптомів геморою
31 Липня 2021

Геморой – поширене захворювання, яке зустрічається у 70% населення планети. Багато хто з людей хоч раз в житті відчував симптоми хвороби. Основна особливість цього захворювання в тому, що людина не поспішає до лікаря через свою сором’язливість. Щоб перешкодити появі геморою, необхідно використовувати засоби профілактики, які не містять лікарських засобів. 

Основи профілактики геморою

Запорука здоров’я у прямій кишці – правильне харчування, вживання достатньої кількості клітковини та активний спосіб життя. Основне завдання – перешкоджати утворенню запорів, які призводять до тріщин в зоні прямої кишки, утворення геморою.

Правила профілактики геморою: 

  • вживати значну кількість кисломолочних продуктів
  • вживати фрукти та овочі, в складі яких є багато клітковини
  • вживати достатню кількість води (щонайменше 2 літри)
  • уникати вживання смажених, гострих та копчених страв, алкоголю

Не варто приймати проносні засоби, якщо немає в цьому необхідності. Варто виключити вживання чаю з послаблюючим ефектом, бо він сприяє утворенню «ледачого» кишківника.

Реліф для усунення симптомів геморою

Щоб позбутися неприємних відчуттів, використовують ефективні ліки від геморою, які дозволяють усунути симптоми, наприклад Реліф.

Показання:

  • Геморой
  • Тріщини
  • Анальний свербіж

Основна перевага Реліф в тому, що він реалізується у вигляді мазі та супозиторіїв. Це дуже зручний варіант введення, який дозволяє максимально швидко позбутися неприємних відчуттів. Вирішити, як краще та коли використовувати препарат, допоможе інструкція Реліф, в якій є чітке дозування.

Різновиди препарату Реліф

В залежності від симптоматики, можна вибрати один з трьох засобів.

Різновиди препарату Реліф:

  • свічки Реліф, основне завдання яких судинозвужувальна дія. Вони знімають набряк всередині;
  • у разі вираженого больового синдрому, варто використовувати Реліф Адванс. В його складі міститься масло какао-бобів, яке надає пом’якшувальну дію. Містить бензокаїн, який знижує больові відчуття;
  • для усунення запалення та тріщин варто застосовувати Реліф Ультра. Цей препарат трохи відрізняється за складом і дією. Містить гідрокортизону ацетат, який знижує набряклість та усуває запалення. В складі також є сульфат цинку, який сприяє загоєнню ран і ерозій.

Від обраного варіанту залежить ціна Реліф, бо препарати мають різний склад. Засіб наносять в зону ураження. В його складі містяться рослинні компоненти, а також ефективна речовина фенілефрин, яка має судинозвужувальну дію, знижує набряклість тканин, а також перешкоджає виникненню свербіння в області кишківника.