Модульні кухні: переваги та особливості вибору
22 Серпня 2022

На сьогодні кухонні гарнітури є дуже популярними завдяки своєму функціоналу та декоративній цілісності. За бажання придбати комплект на кухню є кілька варіантів. Можна вибрати готову кухню або віддати перевагу модульній конструкції. Обидва рішення мають свої особливості та переваги, але в будь-якому випадку модульна кухня вважається більш просунутим та вигідним рішенням.

Що таке модульна кухня?

На відміну від цільного гарнітуру, модульна кухня є меблевою системою, що складається з окремих частин (модулів). Склад такого комплекту ні чим не відрізняється від звичайного фабричного. Він зазвичай містить у собі:

  • тумби нижні;
  • шафи верхні;
  • пенали та полиці;
  • стільниці та робочі поверхні;
  • мийку.

Також у комплекті можуть бути присутні додаткові функціональні компоненти, зокрема витяжка та мікрохвильова піч. Купити модульну кухню можна за посиланням https://fayni-mebli.com/ua/modular-kitchens.html.

Переваги та особливості модульних кухонь

Модульність є великою перевагою в цьому випадку. Такі меблі є більш гнучкими з точки зору варіативності, перш за все це стосується розмірів конструкції. Модульний кухонний гарнітур – це фактично кухня на замовлення, бо, на відміну від цільних меблів, параметри (габарити, колір, матеріали, фурнітура) можна коригувати відповідно до побажань покупця.

Отже, модульна кухня має наступні переваги:

  • можливість купити кухню на замовлення – вибравши модель в інтернет-магазині, можна скоригувати характеристики кухні відповідно до власних побажань;
  • варіативність на перспективу – немає ніяких проблем за бажання замінити будь-який функціональний модуль на інший, що є неможливим у випадку з готовою кухнею;
  • простота збирання – у багатьох випадках модульну кухню можна зібрати власноруч, або скористатися послугами майстрів, що не займе багато часу;
  • легкість транспортування – за необхідності передислокації модульний гарнітур набагато легше перевозити, ніж велику цілісну конструкцію;
  • хороший вибір – модульні кухні дуже популярні, саме тому їх вибір на ринку радує око (достатньо перейти за посиланням вище, аби впевнитися в цьому).

Більшість компаній, що займаються продажем меблів, мають великий вибір модульних кухонь в своєму асортименті. Зазвичай каталог містить заводські моделі з можливістю зміни їх деяких параметрів.

Покупець може просто замовити виріб згідно з каталогом або зробити індивідуальне замовлення. Таким чином покупець стає замовником, через деякий час отримуючи модульну кухню з ідеально підігнаними до його потреб характеристиками.