закуски до вина
Найкращі закуски для білого вина
15 Березня 2024

Для легкої вечері немає кращого алкогольного напою, ніж біле вино. Це смачний, легкий і доступний напій, до якого не важко підібрати відповідну закуску. І навіть якщо на стіл потрібно накрити максимально швидко, це легко зробити за допомогою доставки продуктів.

У Києві можна скористатися службою Турбо, у якої є свій онлайн-супермаркет, де знайдуться як продукти, які можна використати як закуску, так і вино біле безпосередньо. Кур’єри Turbo доставляють замовлення від 15 хвилин, завдяки чому будь-яка з цих закусок швидко опиниться на столі.

Сири

Сир є одним з найбільш класичних компаньйонів білого вина. Залежно від того, яке вино ви обрали, знайдеться і сир, який буде найкраще до нього підходити.

Так, для легких і ароматних білих вин пасуватимуть ніжніші, кремові сири з м’яким смаком. Наприклад, сир брі або камамбер. Якщо ж обрано вина з інтенсивнішим смаком, наприклад, Шардоне або Совіньйон Блан, то підійдуть тверді сири, як-от гауда або грюєр.

Морепродукти

Білі вина дуже люблять в тих країнах, де є популярною середземноморська дієта. Відповідно, морепродукти часто вибирають як закуску або основну страву для білого вина. Завдяки тому, що морепродукти мають дуже ніжний і делікатний смак, вони добре поєднуються з кислуватим смаком вина.

Підійдуть устриці, креветки та кальмари, а також червона риба. Мідії часто поєднують із Совіньйон Блан, а устриці — зі свіжим Шардоне.

Фрукти

Менш популярне, але теж вельми вдале доповнення до білого вина — це фрукти. Вони найкраще поєднуються з тими сортами вина, які мають злегка солодкуватий смак.

Свіжі ягоди, а також персики та ківі, підходять до вина краще за інших. Варто спробувати поєднання свіжих ягід з Піно Грі та ківі з Рислінгом.

Прошуто та інші делікатеси

Для тих, хто більше полюбляє солоні закуски, хорошим варіантом стануть прошуто, салямі та інші делікатеси. На одній тарілці можна поєднувати їх з іншими видами закусок, адже смак деяких із них буде вигідно доповнювати один одного. Наприклад, класичне поєднання прошуто і м’якої стиглої груші ідеально доповнить келих білого вина.

Салати та закуски з овочів: рецепти

Легкі овочеві салати та закуски можуть стати ідеальним компаньйоном для білого вина. Вони не тільки урізноманітнюють стіл, а й надають більше ситості, ніж прості закуски.

Салат із руколою, грушею та гірким шоколадом

Для цього салату знадобляться такі інгредієнти:

  • 100 грамів руколи;
  • 1 груша, нарізана тонкими скибочками;
  • 50 грам гіркого шоколаду, натертого;
  • 30 грамів горіхів пекан, підсмажених;
  • 2 ст.л. оливкової олії;
  • 1 ст.л. бальзамічного оцту;
  • Сіль і перець на смак.

Інструкції до приготування:

  1. У великій мисці змішати руколу, нарізану грушу і натертий шоколад.
  2. Додати підсмажені горіхи пекан.
  3. В окремій мисці змішати оливкову олію, бальзамічний оцет, сіль і перець. Полити салат отриманою сумішшю та акуратно перемішати.

Подавати потрібно відразу ж, разом із келихом свіжого Піно Гриджо.

Салат із куркою, авокадо та манго

Інгредієнти для цього салату:

  • 200 г курячого філе, приготованого та нарізаного;
  • 1 авокадо, нарізане кубиками;
  • 1 манго, нарізане кубиками;
  • 50 г червоної цибулі, нарізаної тонкими півкільцями;
  • 50 г зеленої цибулі, нарізаної;
  • 2 ст.л. свіжого лимонного соку;
  • 2 ст.л. оливкової олії;
  • Сіль і перець на смак.

Як приготувати:

  1. Змішати куряче філе, авокадо, манго, червону і зелену цибулю.
  2. Окремо змішати свіжий лимонний сік, оливкову олію, сіль і перець.
  3. Додати заправку в салат і перемішати.

Подавати салат рекомендується разом із келихом легкого Совіньйон Блан.

Такі варіанти закусок вважаються найвдалішими. У процесі дослідження різних смаків вина можна знайти те поєднання, яке подобається найбільше, і експериментувати з новими смаками