Особливості нішевої парфумерії
22 Жовтня 2021

Як підкреслити свою індивідуальність? Як створити образ, який відбиває ваш характер та сприйняття світу? Одяг, зачіска, поведінка. Як завершальний штрих можна використовувати запах. Але продукція мас-маркету для вираження особистості не підійде, дорога елітна також не завжди відповідає поставленим цілям. Що ж вибрати?

Сьогодні ми розповімо простими словами про те, що таке селективна та нішева парфумерія. Чого може очікувати покупець, а чого йому чекати не варто від неї.

Чим відрізняються такі парфуми від інших

Насамперед незвичайними, сміливими, іноді епатажними поєднаннями запахів у композиції. Така продукція спрямована на створення яскравого образу. Її можна використовувати як в повсякденному житті, так і під час урочистих подій. Вона дозволяє виділятися з натовпу, пахнути вишукано, але водночас невульгарно. Це творчість в чистому вигляді, за якою стоїть один майстер. Навіть якщо на нього працює група співробітників, рішення приймає тільки він.

Уявіть, що ви хочете відчувати на собі літній, прогрітий сонцем сад, дорогий тютюн або шоколад. Або вам до душі різкі запахи шкіри та церковного ладану. Серед продукції з масового ринку підібрати такий аромат дуже важко. А ось серед селективної та нішевої парфумерії це буде зробити найпростіше.

нішева парфумерія

Особливості продукції

Нішева парфумерія має такі характеристики:

  • Випускається в обмеженій кількості та продається не скрізь.
  • Має складнішу структуру, ніж комерційна. В таких ароматах збільшена кількість нот. Серед них можуть зустрічатися несподівані та дивні запахи, наприклад старого авто, циркової арени, алкоголю або грибів.
  • У виробництві використовується якісна синтетична та натуральна сировина. Перша спеціально розробляється для конкретного випадку, а друга може бути рідкісним екземпляром, який потрібно добувати в іншій країні. Цей фактор впливає й на те, скільки продуктів буде випущено на ринок. Матеріали для роботи не завжди можна знайти в необхідній кількості в будь-який сезон.
  • Більшість марок базуються у Франції. Це пов’язане з тим, що в ній є компанії, що створюють майже всі необхідні олії та інші інгредієнти. В інших державах є свої бренди, але вони маленькі та обмежені в можливостях.
  • Раніше знайти заповітні флакони можна було тільки у фірмових бутиках, особливо якщо людина в пошуку рідкісного, дорогого варіанта. Зараз їх можна купити в інтернеті (зокрема, у соцмережах) й аутлетах.

Слід зазначити, що коли ви купуєте нішеві парфуми, то платите тільки за сам продукт. Творець зазвичай не витрачає кошти на рекламу на телебаченні та в модних журналах, а також використовує лаконічне пакування. Уся суть такої продукції полягає в начинці, а не естетичній обгортці. Але є й подарункові екземпляри, що є винятком із правил.