П’ять переваг геймерської мишки для роботи
02 Серпня 2023

Вибираючи новий маніпулятор для офісної роботи або домашнього використання, не варто обмежуватись виключно стандартними моделями.

Для цієї мети чудово підійде сучасна геймерська мишка, яка має низку переваг:

  • чутливість та точність;
  • ергономічний дизайн;
  • невелика вага;
  • велика кількість кнопок та налаштувань;
  • RGB-підсвічування.

До того ж виробники пропонують моделі в різному ціновому діапазоні, тому користувач може підібрати найкращий варіант як за функціоналом, так і за вартістю.

геймерська мишка

Чутливість та точність

У мишок для гравців DPI набагато вище, ніж у звичайних офісних девайсів. Цей показник визначає кількість точок, які здатен зчитати сенсор пристрою з поверхні. Чим він вищий, тим точність позиціонування та чутливість кращі.

Від показника залежить швидкість руху курсору на моніторі. Високе значення важливе для ігор, які вимагають від геймера точності та швидкості. Діапазон DPI досить широкий: від 400 до 26 000. Для офісної роботи та щоденного використання максимальні показники цієї характеристики не потрібні. У більшості моделей є кнопка, за допомогою якої можна змінити DPI в процесі за необхідності. За її відсутності ця дія виконується через програму. Оптимальний показник становить 800–1200 DPI.

Ергономічний дизайн

Всі геймерські миші розроблені для тривалого та безперервного використання. Тож дизайн розроблявся так, щоб користувачеві було зручно, а кисть і пальці не втомлювалися, перебуваючи в максимально природному положенні. Це не завжди притаманне стандартним офісним моделям.

мишки

Невелика вага

Крім максимально зручного дизайну, форми та розміру, ігрові девайси дуже легкі, навіть якщо це проста бюджетна модель. Характеристика також сприяє зручності під час робочого процесу, особливо за потреби швидкої реакції та напруженого процесу. Рука не втомлюється навіть за тривалого використання.

Велика кількість кнопок та налаштувань

Майже кожна модель має кілька додаткових клавіш. Їх може бути 5, а може й 19. Для виконання повсякденних завдань більшість з них не потрібна. Але якщо виконується робота зі складною програмою над серйозним проектом, то цей інструмент може суттєво прискорити та спростити процес. Звичайні пристрої позбавлені цього функціоналу, тому користувачеві потрібно більше часу для низки простих рутинних операцій, що вимагає зусиль.

RGB-підсвічування

Ця опція на функціонал девайса та продуктивність роботи не впливає. Однак часто підсвічування здатне змінити атмосферу та настрій користувача. Якщо світловий супровід дратує, його можна відключити.