Переваги пластикових підвіконь: чи вигідно встановлювати ПВХ-конструкції
24 Вересня 2021

Багато власників старих квартир в Києві вирішують замінити дерев’яні вікна на пластикові склопакети. Це рішення дає масу переваг у вигляді зниження теплових втрат, естетичної привабливості, зручності використання, мінімізації протягів. Віконні системи зазвичай оснащуються підвіконнями. Вони являють собою багатокамерні конструкції, які використовуються для створення плавного естетичного переходу, що приховує стик стіни та віконної коробки. Крім того, підвіконня нерідко використовують для розміщення побутової техніки, кімнатних рослин або розсади, книг та ін.

Замовити установку пластикових вікон з підвіконнями в Києві ви можете в компанії VIKNA.UA. У каталозі на сайті https://vikna.ua/komplektuyushhie/podokonniki/ можна вивчити можливі варіанти підвіконь та оформити замовлення на їхнє виготовлення.

пластикове підвіконня

Переваги пластикових підвіконь

Під час замовлення пластикових вікон багато людей замислюються над тим, чи варто міняти разом з рамами підвіконня, адже дерев’яні конструкції можуть служити довгі десятиліття. Чим же пластикові аналоги краще дерева? Такі підвіконня виготовляються з ПВХ — екологічного матеріалу, що являє собою хімічну сполуку вуглецю, водню та хлору. Під час виготовлення виробів з ПВХ до складу додаються різні стабілізатори, модифікатори та барвники, які дають змогу поліпшити характеристики матеріалу.

пластикове підвіконня

Хімічні та фізичні властивості полівінілхлориду забезпечують такі переваги підвіконь:

  • Збереження тепла. Одна з головних функцій вікон та підвіконь — зменшити тепловтрати в приміщенні. Завдяки своїй молекулярній структурі ПВХ-конструкції ефективно стримують вітряні потоки.
  • Міцність, довговічність. Пластикові підвіконня виконані з міцних матеріалів, які не гниють, є водонепроникними, важкозаймистими та стійкими до сонячного світла.
  • Невибагливість у догляді. Пластикові вироби не мають пор, тому доглядати за підвіконням досить легко. Щоб вироби радували довгі роки, варто утриматися від використання абразивних та їдких хімічних речовин.
  • Естетична привабливість. Підвіконня можуть бути прикрасою квартири, доповненням сучасного дизайну. Ці прикордонні елементи конструктивно та візуально з’єднують внутрішній простір житла з зовнішнім світом. Різноманіття моделей на сучасному ринку забезпечує широкі можливості вибору виробів.

Особливості вибору конструкцій

Підвіконня встановлюються з вильотом від стіни на 20–30 мм в глибину та 50–60 мм з кожного боку в ширину, тому під час замовлення пластикового виробу слід враховувати, що він повинен бути на 100–120 мм довший від віконного отвору. Також важливо пам’ятати, що підвіконня не повинно перекривати батарею опалення більш ніж наполовину, щоб уникнути скупчування конденсату.