Підвіски – успішний вибір
08 Червня 2022

Ювелірні прикраси важливі у житті кожної представниці прекрасної статі. Від того, наскільки правильно вони підібрані, який мають дизайн, форму та колір, залежить образ їхньої власниці. Підвіски — особливо популярний на сьогодні аксесуар, і щоб вибрати потрібну модель, бажано розібратися в їхніх видах та характеристиках.

Що таке підвіски та як вони з’явилися?

Підвіски або кулони — zlato.ua/uk/f-kulony_pidvisky поширені ювелірні прикраси, які заведено носити на шиї разом із ланцюжком або шнурком. Їх носять і в окремому екземплярі, і кілька виробів одночасно. Експерти інтернет-компанії Злато звертають увагу покупців на те, що у представлених прикрас є два види кріплень на ланцюг — знімне та незнімне. Цей параметр є важливим при використанні кулона, тому при покупці варто звернути на нього увагу.

Підвіски вважаються практично найдавнішими прикрасами. Вони були популярні серед наших предків, на шнурки нанизувалися мушлі, ікла тварин та ін. Через якийсь час прикраси ускладнилися, їх стали робити з каменю, металу та дерева. Такі декоровані підвіски поступово стали нагадувати прикраси. У сучасні дні кулони та підвіски, виконані з дорогоцінних металів, розкажуть про статус та фінансовий стан своєї господині, оскільки далеко не будь-яка дама може собі дозволити таку розкіш. Ціна на ювелірний виріб в основному залежить від використаного матеріалу, каменю, якщо він є, і, звичайно ж, розміру та дизайну.

Сьогодні підвіски носять не лише на шиї. Дуже модно вішати прикраси на браслети, пояси, сумки навіть головні убори. Аксесуари, інкрустовані дорогоцінним камінням, носять виключно на шиї, тим самим привертаючи увагу до зони декольте та підкреслюючи переваги.

Види підвісок

Перед тим, як купити підвіску, варто зрозуміти, які її різновиди існують:

  1. Медальйони — мініатюрні футляри, у яких можна зберігати важливі дрібниці (фото чи іншу пам’ятну річ маленького розміру). Раніше прикраси підвішували до годинника або пояса, сьогодні їх заведено носити виключно на шиї. Вони виготовляються з різних видів металу, є дизайнерська майстерність, можливе виконання на індивідуальне замовлення. Останній варіант матиме високі ціни.
  2. Аромокулони — підвіски, всередині яких зберігається шматочок тканини, просочений аромамаслом. Таким чином, власниця кулона постійно насолоджується приємним ароматом.
  3. Класичний декоративний кулон має невелику форму, особливо не виділяється дизайном, що підходить для повсякденного носіння.
  4. Релігійні підвіски — вироби, що символізують певну приналежність до релігії.

Здійснюючи вибір, фахівці Zlato радять спочатку визначитися із призначенням та видом аксесуара, і лише потім зробити покупку