електрогриль
Правила вибору та технічні характеристики грилю
01 Серпня 2022

Електрогриль – це прилад, який не є обов’язковою побутовою технікою, що використовується щодня. Проте його наявність спрощує приготування їжі та робить меню різноманітним. Щоб цей прилад служив довго та радував господиню, потрібно обирати якісні моделі, орієнтуючись на асортимент страв, а також розмір сім’ї.

 

Різновиди електрогриля

Найчастіше використовують контактні та безконтактні грилі.

Різновиди техніки:

  • Контактні прилади доторкаються до поверхні, що готується. Зазвичай в якості робочої поверхні використовується звичайна решітка або хвиляста поверхня. Завдяки ребристій поверхні, продукти мають характерний малюнок після приготування.
  • У безконтактних приладах їжа не контактує з поверхнею. Вони працюють за принципом електричної шашличниці, у якій замість шампурів використовують кошики. Нагрівання відбувається завдяки потужним потокам гарячого повітря. Такий спосіб дозволяє отримати максимально корисні страви без краплі жиру.

Обираючи електрогриль, варто враховувати кількість людей та їжі, яку плануєте готувати. Якщо сім’я дуже велика, то найкращим варіантом стане придбання грилю розміром 50 на 70 см. Завдяки великій робочій поверхні вдасться підсмажити величезну кількість м’яса на кожен день та до свят. Для маленької сім’ї, що складається з 2-3 осіб, достатнього невеликої поверхні, розміром 20 на 30 см. На ній можна вмістити декілька сендвічів, а також шматки м’яса.

Потужність та максимальна температура в електрогрилі

Від потужності та максимальної температури буде залежати якість приготування їжі. Саме тому для домашнього використання оптимальним варіантом є прилади з потужністю 2 кВт. Оптимальна температура для приготування м’яса складає 230-250 градусів. Якщо потужність приладу буде надто низькою, то під час викладання холодного м’яса на поверхню грилю, вона буде знижуватися та дуже повільно набиратися, що не дозволить отримати хрустку та за смажену скоринку. Це може зіпсувати смак м’яса.

Що можна приготувати на грилі?

Зазвичай господині, що планують купівлю такого прикладу, чудово розуміють його призначення. Це чудовий прилад для людей, які стежать за власним здоров’ям та не бажають готувати смажені страви з додаванням великої кількості олії або жирів. Це дозволяє зробити меню більш дієтичним. Готуючи овочі та м’ясо, можна не лише отримати супер смачні страви, але й максимально зберегти всі корисні елементи. Це дозволяє зробити висока температура та швидке обсмаження. Таким чином, всередині продукту зберігаються корисні речовини. Крім того, вдається зберегти сік овочів та м’яса усередині продукту.

Під час придбання грилю варто звертати увагу на матеріал корпусу. Довше слугують прилади з металевим корпусом з нержавіючої сталі. Вони добре очищуються з використанням хімічних речовин. Краще обирати приклади, у яких хвиляста поверхня або сітка знімаються. Бо під час приготування їжі поверхня може сильно бруднитися від жиру, що витікає з м’яса.