Причини популярності та переваги додатку RainViewer
03 Травня 2022

RainViewer – новий погодний та сучасний додаток, який містить основи, такі, як поточні погодні умови, прогноз на 7 днів та прогноз на 24 дні. Тим не менш, головна перевага цієї програми – його радар. У ньому встановлено понад 1000 радарів, які працюють по всьому світі. Це робить RainViewer програмою практично для всіх населених пунктів, незалежно від їх розташування. Він дозволяє відстежувати шторми у вихідній роздільній здатності радара протягом 90 хвилин.

Переваги та особливості роботи додатку RainViewer

Додаток також підтримує 32 мови, архів даних про дощ, погодні попередження та віджет на головному екрані. Підписка є досить дорогою для програми з погодою, але включає більш швидке оновлення радарів, детальні прогнози та деякі додаткові переваги. Безкоштовна версія з рекламою також відмінно працює.

Чим додаток кращий аналогічних:

  • Це найкращий безкоштовний додаток карти метеорадарів та прогнозу погоди. Відслідковуйте дощ, сніг та будь-які опади на карті онлайн.
  • RainViewer прогнозує, як будуть рухатися опади протягом наступних 90 хвилин, показуючи анімацію більш ніж 1000 радарів по всьому світу.
  • Ви можете додати свої улюблені місця та отримувати сповіщення про дощ, щоб спланувати свій день. Це дозволить обрати найбільш вдалий час для відпустки, обминаючи період злив.

Етапи створення та тонкощі роботи RainViewer

Додаток має безкоштовний API, ним користуються дві великі відомі в галузі прогнозування погоди компанії: Windy.com і Tiempo. Крім них, API RainViewer використовують близько 30 інших сервісів, включаючи Flowx, Appy Weather, Weather NOW, World Weather, WeatherKitty та інші. Є навіть програма, яка повністю його копіює.

Робота над додатком почалася ще в далекому 2012 році. Але тільки у червні 2020 року вийшла друга версія програми — RainViewer 2. Вона дає похвилинний прогноз погоди на 60 хвилин для всіх 90 країн, які підтримує сервіс. Найближчі конкуренти або працюють з 30-хвилинним інтервалом, або працюють тільки в США.

Для прогнозів сервіс використовує систему PySTEPS, вона забезпечує точність 90% (на сьогодні), яка зменшується до 55% на 60-й хвилині. Тільки за перший день запуску у програми з’явилося 20 000 нових користувачів (за даними магазинів App Store та Google Play). За словами розробника, попит на програму є по всьому світу, від Таїланду до Бразилії. У Таїланді додаток досі залишається у ТОП-10 погодних додатків, через величезну кількість туристів з України та погодні умови, які дуже швидко змінюються. Цікаво, що програма отримує зростання популярності в деяких країнах у ті періоди, коли трапляються масштабні опади, катаклізми та урагани.