Що таке біржі криптовалют та як вони працюють?
08 Жовтня 2022

Сьогодні на ринку віртуальної валюти налічується більше сотні криптовалютних бірж серед декількох сотень інших криптовалютних платформ, на яких можна придбати, продати або обміняти цифровий грошовий актив. Що ж таке ці криптобіржі та як вони працюють розповімо у цій статті.

Що таке біржі криптовалют та як вони працюють?

Що таке криптобіржа?

Криптобіржа – це найбільш зручний та надійний вид серед усіх існуючих різновидів криптовалютних платформ, за допомогою якого можна виконувати наступні функції:

  • виставляти ордери на купівлю та продаж віртуальної валюти;
  • гратися з торговими парами, обмінюючи різні види віртуальної валюти або віртуальної та державної валюти;
  • вкладати кошти в депозит та отримувати відсотки;
  • позичати кошти у криптобіржі та торгувати з плечем;
  • розвивати систему своїх рефералів та отримувати пасивний прибуток і так далі.

Біржа криптовалют та її можливості стануть для вас справжнім відкриттям у цифровому світі та дадуть можливість почати гарно заробляти.

Як працює криптовалютна біржа?

Криптовалютна біржа – це платформа, яка працює аналогічно біржам, на яких можна торгувати будь-якими акціями. Тобто, купуючи актив за більш низькою ціною та продаючи його по більш вигідній вартості, трейдер заробляє на різниці купівлі-продажі. Ця схема підходить і для віртуальних валют, і для будь-яких товарів, і для акцій компаній, і для інших активів.

Проте такий вид заробітку розрахований на перспективу, адже вартість того чи іншого активу може зрости як на наступний день, так і через кілька років. Саме тому криптовалютні біржі пропонують ще один не менш вигідний вид заробітку – обмін валют. Тобто, трейдер обирає вигідні торгові пари та обмінює різні види криптовалют між собою. Заробіток на обміні однієї торгової пари виходить мінімальним, але через необмежену кількість операцій можна гарно заробити за рахунок кількості та мінімальних втрат.

Чим відрізняються українські криптовалютні біржі?

Біржа криптовалют в Україні працює за тим же самим принципом, як і будь-яка криптовалютна біржа в Європі чи Америці. Проте на українській платформі ви обов’язково побачите гривню серед представлених фіатів та українську гривневу кредитну картку серед способів депозитів та виводів кошт з та на платформу.

Тому для нас, українців, є деякі переваги при користуванні послугами саме українських криптовалютних платформ.