Що таке поворотні камери Speed Dome та як ними керувати?
28 Листопада 2022

Камери відеоспостереження Speed ​​Dome – це інноваційне обладнання, яке призначене для тотального контролю над об’єктом. На відміну від класичних моделей, є можливість змінювати напрямок обладнання. Якщо брати всі камери відеоспостереження, з якими ви можете ознайомитися за посиланням: https://dahua-technology.com.ua/ua/videokamery/, вони займають досить вузьку нішу в системах спостереження та їх вартість відносно висока. Але їхня основна перевага – це можливість вирішення специфічних завдань. Розглянемо докладніше, як здійснюється управління устаткуванням.

Управління камерами Speed ​​Dome ручним способом

Якщо говорити про ручне управління подібним обладнанням, воно може здійснюватися різними способами. Один із способів – це керування за допомогою графічного інтерфейсу програми моніторингу або реєстратора за допомогою мишки. Подібний метод хоч і не найзручніший, але, якщо необхідно, дає можливість покрутити поворотною камерою і наблизити необхідний об’єкт.

Також ручним способом проводиться керування за допомогою спеціалізованих пультів PTZ-камерами. Все це виглядає таким чином – можна зручно та швидко керувати, змінюючи напрямок пульта. Камера діятиме за джойстиком. Куди направлений джойстик, туди повертається камера. За аналогією здійснюється наближення та віддалення.

Важливо вибрати потрібний пульт, залежно від обраного обладнання. Необхідно підбирати по відповідним розніманням, щоб вони підходили для керування.

Реагування на тривожний вхід

У тому випадку, якщо керована камера має тривожні входи, камера може бути налаштована таким чином, щоб фокусування та поворот здійснювалися при сигналі з тривожного входу. Кожна камера відеоспостереження може мати кілька тривожних входів. Одна камера може мати кілька тривожних входів, тому камера може фокусуватися на певній області, залежно від того, на який з датчиків був спрямований сигнал. Наприклад, якщо буде перетин певної зони, то камера буде направлена ​​у вказану зону.

Напрямок камери запрограмованим маршрутом

Всі камери відеоспостереження Speed ​​Dome мають функцію руху за маршрутом, який був до цього складений. Але відрізняються між собою за тим, яку кількість маршрутів можна встановити. Принцип роботи подібної системи максимально простий – камера прямує за встановленим маршрутом.

Автоматичний контроль за об’єктом

Деякі з камер відеоспостереження, зокрема найсучасніші, мають функцію розумного стеження за об’єктом. Достатньо лише вказати об’єкт, за яким потрібно стежити, після чого камера самостійно проводитиме стеження. Є моделі з трекінгом мети за певним правилом при автоматичному стеженні, наприклад, контроль усіх об’єктів, які перетнули певну зону.

Очевидно, що камера відеоспостереження Speed ​​Dome – це надійне та ефективне обладнання, яке стане помічником у різних цілях. Важливо враховувати, що тільки обладнання відомих брендів здатне максимально точно та ефективно стежити за об’єктами, а дешеві моделі будуть неточними під час роботи.