Цифрові піаніно Roland
Цифрові піаніно Roland: зразок ідеального дизайну
20 Липня 2023

Сучасні цифрові піаніно Roland – не лише прекрасний зразок акустичної досконалості, а й приклад того, яким простим, ергономічним, елегантним та водночас функціональним може бути дизайн музичного інструмента. Зазвичай його сприймають як щось природне, але по суті він є ще однією перевагою, яка робить фірмові клавішні найвдалішим вибором на вітчизняному ринку. Докладніше про це читайте в матеріалі від фахівців інтернет магазину Музлайн.

Досконалість у кожній клавіші

Перше, на що треба звернути увагу, це дизайн клавіатури. Так, ранні зразки цифрових піаніно мали просту динамичну клавіатуру, подібну до синтезаторної, але практика швидко довела її неефективність, особливо у професійному музикуванні. Тож брендам, які займалися розробкою цифрових фортепіано, довелося створити високотехнологічне та набагато більш ефективне рішення – а саме механічну клавіатуру зі зваженими клавішами, тобто клавішами, які мають різну вагу, відчутну при натисканні. Фірмі Roland вдалося запропонувати світовому ринку музичних інструментів одну з найкращих клавіатур – за дизайном вона повністю ідентична клавіатурі акустичного піаніно, відтворює її технічні властивості і виглядає як елемент дорогого концертного інструмента.

Зрештою, весь інший дизайн можна назвати обрамленням клавіатури, адже акустичного функціоналу він не має, а просто по суті імітує корпус піаніно. Тут варто відмітити те, що існує декілька форматів цифрових піаніно:

  • компактні портативні без стійки і корпусу;
  • моделі з інтегрованим корпусом, але можливістю його не використовувати, а ставити інструмент на стійку – це чудовий варіант для тих, хто багато виступає і має возити піаніно з собою;
  • студійне або концертне професійна піаніно з повноцінним корпусом, який нагадує за естетикою класичний інтер’єрний інструмент.

Ергономіка для комфорту

Один із критично важливих аспектів дизайну цифрових піаніно Roland – це невелика вага інструмента у повній комплектації, та доволі компактні габарити, які дозволяють розміщувати його в умовах маленького простору. Це ще один бонус для тих, хто обирає цифровий формат замість акустичного, бо акустичні піаніно доволі габаритні та важкі, їх складно транспортувати, встановлювати та доглядати, особливо в міських квартирах. Фахівці інтернет-магазину Muzline називають клавішні від Роланд оптимальним вибором для прихильників мінімалістичної естетики та високої якості звуку за прийнятну ціну.