Устаткування для вентиляції: яке буває і як вибрати
24 Січня 2022

Устаткування для вентиляції: що потрібно знати перед придбанням

Отже, вас цікавить якісне обладнання для вентиляції, ви шукаєте матеріали на тему, тоді ви потрапили за адресою – у цій статті ми розповімо все про обладнання для вентиляційних систем, а також надамо вашій увазі пару зображень для кращого розуміння суті питання.

Фото взято з https://shop.alterair.ua/ru/

Типи обладнання для вентиляції за приміщенням

  • Для житлових приміщень. Побутові вентилятори допоможуть у циркуляції повітря, але не гарантує його безпеки, тільки якісне обладнання для вентиляції може забезпечити таку гарантію. Просто відкрите вікно не дає достатньої циркуляції, плюс заносить буквально в будинок пил, алергени, бруд, тополиний пух, тому покладатися на відкриту кватирку не варто. Та й узимку особливо вікно не відчиниш, адже мороз та мінусова температура не подобається нікому. Для цієї мети підходять рекуператори повітря, припливно-витяжні установки, бризери та вентилятори.
  • Для офісних приміщень. Такі установки можна ставити на дах або підвал будівлі, а іноді в обох місцях. Вони гарантує повне виведення застоявся і приплив свіжого повітря до приміщення. Оскільки в офісних приміщеннях робота кипить по 8-10 годин на добу, правильна вентиляція необхідна організму як питна вода. Тому важливо встановити витяжні, припливні та припливно-витяжні системи, вентилятори та бризери.
  • Для виробничих та промислових приміщень. У таких приміщеннях вентиляція відповідає за продуктивність виробництва, особливо це стосується витяжних установок, які відповідають за вихід зіпсованого повітря назовні, створюючи сприятливий мікроклімат усередині будівлі. Для цієї мети підходить примусовий тип обладнання для вентиляції. З його допомогою можна створити приплив та витягування повітря відповідно до всіх норм та вимог виробництва.
  • Комерційні приміщення. Об’єкти харчування, розважальні центри завжди мають велике скупчення людей у ​​приміщеннях, тому вибір вентобладнання в них – життєво важливе рішення. Зокрема, якщо в будівлі є кухня, важливо потурбуватися про аромати. Витяжна вентиляція впорається з таким завданням швидко та легко.

Навіщо потрібне побутове вентиляційне обладнання?

Такий вид техніки стає все більш популярним та затребуваним серед покупців, адже потреба у чистому, свіжому повітрі зростає з кожним роком. Вихлопні гази, продукти згоряння при роботі заводів і фабрик збільшуються, а отже, важливо мати якісне обладнання для систем вентиляції, щоб убезпечити себе та близьких від агресивних, небезпечних домішок у повітрі. Також важливо встановити перевірене вентиляційне обладнання на підприємстві чи комерційному закладі. Якщо ви власник будь-якого бізнесу, то забезпечте своїх співробітників та клієнтів грамотною роботою вентобладнання. Будь-яке приміщення, в якому знаходяться люди, має мати хорошу циркуляцію повітря, адже це відповідає за здоров’я присутніх.

Як вибрати обладнання для систем вентиляції?

Фото взято з https://shop.alterair.ua/ru/

  • Припливно-витяжні установки. Це вентиляційне обладнання, призначене для нагнітання в приміщеннях свіжого повітря з вулиці та одночасного видалення старого відпрацьованого повітря з низьким вмістом кисню. Головне при виборі припливної установки продуктивність та потужність. Також необхідно враховувати площу приміщення.
  • Рекуператор повітря. Це пристрій, призначений для передачі теплової енергії від витяжного повітря, що викидається, до припливного повітря. Для підбору правильної техніки потрібно вибирати моделі, які підійдуть під конкретні умови, побажання та можливості.
  • Бризери. Це компактний очищувач повітря для квартири з підігрівом повітря і режимом рециркуляції.
  • Витяжки. Це побутова техніка для встановлення на кухні, дуже популярна у світі. Вона допомагає легко позбутися неприємних запахів та чада. Але габарити витяжки слід підбирати, керуючись габаритами варильної поверхні та здоровим глуздом. Плюс, щоб витяжка дійсно приносила користь, а не простоювала без діла, її потрібно вибрати правильно: за продуктивністю, режимом роботи.
  • Вентилятори. Це всім відома техніка для покращення циркуляції повітря. Вибрати його нескладно, чим більша потужність, тим більшу площу здатний обдувати вентилятор. Наприклад, для приміщення 20 м2 підійде модель з потужністю від 40 Вт, а для приміщень 30 м2 і вище за квадрати краще вибрати модель потужністю від 60 Вт.

Який би варіант ви не вибрали, не забувайте про технічне обслуговування будь-якої з вищесказаних систем для вентиляції. Тільки своєчасний сервіс допоможе використовувати їх довго та безпечно.