Як приготувати шакшуку з помідорами?
05 Січня 2022

Існує безліч різноманітних страв, головним інгредієнтом яких є яйця. Одна з таких страв – шакшука. Про неї мало хто знає, але ті, хто хоч один раз її скуштував, точно додав рецепт до своєї кухонної книги.

Шакшука – страва ізраїльської, та інших арабських країн, кухні. Готується вона із смажених у соусі яєць, помідорів, цибулі і все це приправлено гострим перцем. Як видно з інгредієнтів, ця страва більше належить до сніданку. І традиційно подається зі шматочком хліба чи пітою.

Батьківщиною такої страви, як шакшука, вважається м. Туніс. Саме звідти воно потрапило до Ізраїлю. Сьогодні шакшука може за популярністю сміливо конкурувати з фалафелем та хумусом.

Для любителів більш ситного сніданку є рецепти з додаванням баранини. Для шанувальників навпаки легших страв є шакшука з йогуртом та зеленню. Деякі додають сир, наприклад, фету. Загалом, варіацій приготування ізраїльської “яєчні” дуже багато. Тому кожен може додати до цієї страви свій інгредієнт, не переживаючи за смак.

Інгредієнти для шакшуки

Приготувати таку страву на сніданок може кожна господиня, тим більше рецепт шакшуки дуже простий. Для цього знадобляться такі інгредієнти:

  • курячі яйця (з розрахунку 2 шт. на 1 порцію);
  • оливкова олія;
  • зелень;
  • cоус з томатами, розмарином та орегано від Торчин®;
  • nомати;
  • kаваш (можна використовувати для подачі також напої, шматочки батона або грінки з білого хліба).

Смачна шакшука з помідорами. Етапи приготування

  1. У розігріту сковороду налийте оливкову олію.
  2. Додайте в масло соус з томатами, орегано та розмарином від Торчин® і рівномірно розподіліть по всій поверхні сковороди. Отриманий соус тушкуйте близько 2 хвилин. Якщо хочете, щоб соус був рідкішим, додайте в сковороду склянку чистої води і добре перемішайте.
  3. Коли соус трохи загусне, зробіть у ньому невеликі лунки для яєць.
  4. Яйця збийте.
  5. Збиті яйця вилийте на лунки в соусі.
  6. Доведіть до готовності, але не накривайте кришкою. В ідеальному варіанті ви повинні отримати готовий білок та жовтий жовток.
  7. Наріжте зелень.

Подають шакшуку зазвичай у сковороді. Як прикрасу використовуйте свіжу зелень. Грінки, хліб чи піту вмочуйте у рідкий жовток.

Шакшука з помідорами – страва на один раз і готувати її потрібно прямо перед подачею. Однак час приготування займає всього 7-10 хвилин, тому ідеально підійде для тих, хто постійно поспішає вранці на роботу. Це ситна та смачна страва, яка забезпечить вас енергією як мінімум до обіду.

Смачного!