Як встановити камеру відеоспостереження у під’їзді?
24 Січня 2023

Камери відеоспостереження у під’їзді – це не рідкість, адже за допомогою такого рішення з’являється можливість забезпечити безпеку на найвищому рівні. Разом з цим, встановлення систем спостереження має цілу низку нюансів, про які знає компанія https://control.ua/ua/ustanovka-videonabludeniya/ustanovka-videonabludeniya-kiev/.

Відразу слід зазначити, що можливий монтаж виключно за дотримання інтересів сусідів. Інакше це розглядатиметься як порушення права на недоторканність особистого та приватного життя, а також сімейної таємниці. Розглянемо, яке обладнання підходить для під’їзду та тонкощі установки.

Яка камера підходить для під’їзду?

Враховуючи те, що під’їзд не опалюється і має скромні розміри, необхідно вибрати особливе обладнання. Також часті проблеми з освітленням, що також має вирішувати камера відеоспостереження. Розглянемо основні параметри, яким має відповідати подібна камера:

  • Тип сховища. Ідеально, якщо камеру буде підключено до хмарного сховища. Справа в тому, що його не зможуть зламати зловмисники, якщо потраплять усередину. До того ж такі камери відеоспостереження значно простіше буде встановити.
  • Спосіб підключення. Хоча дротові камери здаються надійнішим рішенням, але це не зовсім так. Хороша Wi-Fi камера нічим не поступається своєму опоненту. Усі спроби заглушити сигнал не матимуть сенсу, а також встановити бездротову камеру значно простіше.
  • Розширення. Враховуючи те, що зйомка буде проводитися на невеликій відстані, то цілком достатньо камери з роздільною здатністю 2 мегапікселі. Користувач отримає максимально якісне та ефективне обладнання.
  • Форм-фактор. Корпус повинен бути циліндричного або купольного типу, а також обов’язково із високим захистом від згубних зовнішніх факторів. Купольні буде складніше пошкодити.
  • Кут огляду. Його має бути достатньо, щоби покривати необхідну територію. Високі показники фокусу – не проблема.

Якщо врахувати ці критерії, ви зможете вибрати відповідну камеру відеоспостереження для встановлення у під’їзді.

Як провести встановлення камери відеоспостереження у під’їзді?

Процес монтажу системи спостереження усередині під’їзду має особливості. Цьому сприяє наявність старенької штукатурки. При монтажі такого обладнання слід пам’ятати про наступні правила:

  • необхідно встановлювати таким чином, щоб під час відкриття дверей не перекривався огляд обладнання;
  • вибирайте моделі з додатковими функціями підстроювання якості, щоб вони адаптувалися до умов роботи;
  • в об’єктив ні за яких умов повинно потрапляти дзеркало, т.к. є висока ймовірність стану перешкод, і ви не зможете розглянути зловмисника;
  • надійно приховуйте місця з’єднань, щоб зловмисники не могли вивести обладнання з ладу;
  • не рекомендується встановити камеру біля лампочки – зображення буде засвічене.

Враховуючи все це, ви зможете вибрати та встановити камеру відеоспостереження у під’їзді, яка подарує вам спокій.