Як вибрати пральну машину із сушінням
29 Березня 2023

Інтернет-магазини, які реалізують побутову техніку, пропонують різні пральні машини: з горизонтальним і фронтальним завантаженням, компактні та габаритні, з великою кількістю додаткових опцій для оптимізації процесу прання одягу. До них належить сушіння білизни. Вибрати пральну машину можна на сайті Eldorado.ua, а ми розповімо про технічні особливості моделей із сушінням, їхні особливості, плюси та мінуси.

Як влаштовані пральні машини з функцією сушіння

Моделі оснащені не одним, а двома ТЕНами. Перший підігріває воду, а другий прогріває повітря. Мокрий одяг, обертаючись у барабані, рівномірно обдувається потоками теплого повітря і таким чином сушиться. Конденсат збирається у спеціальний резервуар або виводиться у дренажну систему. Регулювання циклу сушіння здійснюється двома способами: за допомогою таймера або вбудованого датчика, який визначає ступінь вологості одягу.

пральні машини

Плюси моделей із сушінням

Користувачі відзначають такі переваги:

  1. Практичність. Більше не треба розвішувати білизну на балконі, у ванній чи на батареях по всіх кімнатах. Це знижує рівень вологості в приміщенні, надлишок якого призводить до утворення плісняви ​​та грибка.
  2. Швидкість. Висушування речей триває лише 2–3 години, а не декілька днів. Це особливо важливо, якщо в будинку є малюк або кілька дітлахів, адже їхній одяг забруднюється часто, сильно та у великих кількостях.
  3. Економія корисного простору. Модель із вбудованою сушкою потребує менше місця, ніж два пристрої для прання та висушування речей.
  4. Дбайливе ставлення до одягу. Сучасні прилади сушать речі делікатно, без надмірного пересихання, яке призводить до порушення структури тканин та прискореного зношування у майбутньому.
  5. Універсальність. У машинці із сушінням можна висушувати будь-які речі, включно зі взуттям, пледами, подушками та м’якими іграшками.

Недоліки пральних машин із такою опцією

Перед покупкою слід врахувати два важливі моменти. По-перше, прально-сушильна машина споживає більше електроенергії, ніж звичайна модель. Звертайте увагу на клас енергоспоживання: він може бути В, С і навіть D. Однак у результаті прилад буде більш економічним, ніж використання окремо двох пристроїв для прання та сушіння.

По-друге, речі слід сушити у кілька етапів. Річ у тім, що завантаження для сушіння має бути вдвічі менше, ніж для прання. Наприклад, якщо пральна машина розрахована на 8 кг білизни, то сушити в ній за один раз можна лише 4 кг одягу.

На що ще звертати увагу

Сучасні прально-сушильні машини оснащені базовими та додатковими режимами роботи. Базові — це «Інтенсивне сушіння» та «Бережна сушка». У додаткові входять «Глажка», коли білизна обробляється парою, «Турборежим» для швидкого сушіння речей і «Відкладений пуск» для активації програми у певний час — наприклад, уночі, коли тариф на електроенергію нижчий.

Наявність цих режимів впливає на ціну моделі, але якщо комфорт важливіший, то краще віддати перевагу дорожчому варіанту.