Як знайти інвестора та нові StartUp проекти?
16 Жовтня 2018

І для підприємців-початківців, і для досвідчених бізнесменів і для інвесторів питання пошуку один одного завжди залишається актуальним. Так, новий проект шукає інвестора і, як правило, стикається із серйозними труднощами на цьому шляху, оскільки «продати» ідею чи StartUp досвідченому бізнесмену-інвестору досить важко. Так само і інвестор, який шукає проект, стикається із тим, що потрібно оцінити десятки проектів перед тим, як знайдеться той, де і ризики не такі великі, і прибуток ймовірніший, ніж в інших, і сама ідея життєздатна, і команда підходяща для втілення на практиці даного починання.

Спробуємо пошукати ті місця, де можна реалізувати себе і тим, хто шукає гроші на проект, і тим, хто шукає проекти для вкладання грошей.

Як завжди, «Google» нам в поміч.

Ось основні сайти з тих, що видала нам пошукова система, і які підходять нам за нашими потребами і мають стосунок до інвестицій:

1. «StartUp network» – площадка, де можна знайти: 
• вже описані стартапи та інвестиційні проекти; 
• пропозиції з продажу бізнесу та долі в бізнесі; 
• заявки для отримання позики; 
• приклади успішних (профінансованих) проектів; 
• тематичне чтиво; 
• календар міроприємств для стартаперів;  
Детальніше тут https://startup.ua/
2. «InVenture» – портал, де можна побачити ті самі 
• інвестиційні проекти; пропозиції з продажу бізнесу; 
•  також нерухомість та земельні ділянки, які пропонуються для інвестування;
• пропозиції інвесторів (хто, що і скільки бажає придбати); 
• можна на порталі прочитати й новини світу стартап проектів, макро фінансування, прямі інвестиції, кредитування, фондовийринок поділені за географічним принципом (Україна, світ); 
• на завершення портал нас радує ще й аналітичними матеріалами про рейтинги ТОП менеджерів, підприємств, найбагатших компаній, також список компаній, які інвестують кошти в Україну та українські підприємства; рейтинги інвестиційної ефективності в Україні за регіонами, інформація про прямі закордонні інвестиції, глобальні інвестиції в нерухомість тощо. 
Детальніше зі всією інформацію можна ознайомитись тут https://inventure.com.ua/services/online
3. Єдиний інвестиційний простір для підприємців та інвесторів «Equerest».
Можливості сервісу передбачають подачу власного проекту для пошуку інвестицій та реєстрацію себе на сайті в якості інвестора для пошуку нових проектів. Така собі проста площадка без додаткових можливостей. Але, якщо чесно, не уявляю, чи засновники задумувались ЧИМ їх сервіс привабливіший за сервіси конкурентів? Може хотіли простоти використання і наслідували Google (мінімалізм в естетиці – процвітаюча тенденція)J Детальніше тут 

https://equerest.com/?utm_source=ain_ua&utm_medium=content&utm_campaign=PR

4. Сервіс для іноземних інвесторів «Can I helpyou» від Державної фіскальної служби України (далі ДФС).
Для того, аби скористатись цим сервісом та отримати розяснення податкового законодавства іноземному, інвестору потрібно звернутись безпосередньо до податкової електронною поштою і там уже співробітник ДФС, як повідомляє офіційний сайт:«допоможе іноземним інвесторам ефективно будувати бізнес-плани та отримувати прибутки, а це, у свою чергу, стимулюватиме інвестиційний клімат та зростання української економіки». 

Отож, шукайте інвестиції під свої бізнес проекти та проекти для вкладання власних ресурсів та отримуйте в обох випадках збільшення капіталу.

ГО «Агенція сталого розвитку Хмельниччини»

Дмитро Лисий