Юлія Тимошенко: лікар, якого потребує наша країна
12 Липня 2019

До парламентських виборів лишились лічені дні. Соціологічні дослідження уже остаточно засвідчили: монопартійної більшості в новому парламенті не буде. А отже, буде формуватись коаліція. Відтак, вибори в нову Верховну Раду вирішуватимуть, які саме партії її формуватимуть, а отже – хто саме стане прем’єр-міністром. Майже всі політичні експерти сходяться в тому, що найкраще для країни – якщо цю посаду займе Юлія Тимошенко.

 Списки партії “Слуга народу”, яка є фаворитом на парламентських виборах, дозволяють упевнено підсумувати – переважна більшість кандидатів від цієї політичної сили є людьми без досвіду в політиці. З одного боку це добре, адже нові люди привнесуть багато нових ідей. З іншого боку, щоб їх реалізувати – необхідний досвід реальної парламентської роботи. До того ж необхідно уміти відрізняти корисні ідеї від небезпечних.

Саме тому політичний експерт Андрій Золотарьов вважає, що головною загрозою для майбутнього країни стане некомпетентність нових посадовців. Як приклад він наводить уже озвучене в тому числі представниками “Слуги Народа” відкриття ринку землі. Позірно дуже приваблива ідея, але, як слушно вказує експерт – її впровадження матиме важкі наслідки для села і країни в цілому.

Правильно сформована коаліція зможе компенсувати недосвідченість та допоможе із вибором рішень, які забезпечать реальне виконання очікувань людей. Адже вони уже втомились чекати, і хочуть побачити результат уже зараз. Політичний експерт Тарас Загородній вважає, що “підставити своє тендітне, але надійне плече Володимиру Зеленському” зможе тільки Юлія Тимошенко.

До того ж, на країну насувається економічна криза, а це вимагатиме швидких та ефективних рішень. А як слушно зауважив керівник Центру Прикладних Політичних Досліджень «Пента» Володимир Фесенко,  Юлія Тимошенко здатна знаходити нестандартні та компромісні рішення найболючіших проблем в суспільстві.

Підсумовуючи політичну ситуацію, Андрій Золотарьов порівняв Тимошенко із лікарем, якого сьогодні потребує країна. Вона здатна вишикувати команду і націлити її на результат. А головне – знає, що робити, щоб зміни на краще відчули звичайні українці.

Вадим Прохорів