Зручні та практичні: чому варто купити секційні ворота для гаража?
12 Лютого 2024

Секційні ворота гаражні складаються із горизонтальних утеплених сендвіч-панелей. З’єднують панелі між собою за допомогою шарнірів чи петель. Завдяки цьому конструкція воріт для гаража складається вгору.

Секційні ворота в гараж можуть бути оснащені спеціальною системою управління — механічною чи електронною. За допомогою спеціального пульта чи кнопки на стіні ворота можуть підніматися або опускатися.

У чому особливість конструкції секційних воріт?

Чудово зарекомендували себе гаражні секційні ворота Hormann. Це один з провідних виробників воріт у Європі.

Ворота складаються з таких елементів:

  • Панелі — це основний елемент. Наприклад, у воротах RenoMatic поверхня виготовлена з оцинкованої сталі з лаковим покриттям. Можна вибрати різні кольори та варіанти декору;
  • Ролики — прикріплюють до верхньої та нижньої кромки кожної панелі й завдяки їм ворота можуть рухатися вгору і вниз. Ролики виготовляють з металу;
  • Напрямні — призначені для управління рухом воріт вгору і вниз. Їх встановлюють на стінах гаража, і по них легко ковзають ворота;
  • Привод — для автоматичного відчинення і зачинення гаража зазвичай використовують електричний або електромеханічний привод. Управляють приводом за допомогою пульта, кнопки на стіні чи застосунку на смартфоні;
  • Замки та петлі. Для кріплення панелей між собою використовують петлі. Замки забезпечують безпеку під час закриття воріт. Використовують механічні або електронні замки;

Загалом конструкція воріт для гаража може бути різною, все залежить від моделі. Однак всі ці основні елементи обов’язково наявні.

Основні переваги секційних воріт для гаража

У порівнянні з іншими типами воріт, секційні гаражні ворота мають низку переваг. Вони компактні, майже не займають місце і у відкритому, і у закритому вигляді. Це дає змогу повністю використовувати корисний простір у гаражі.

Секційні ворота мають відмінну звуко- та теплоізоляцію, тому гарно зберігають тепло в гаражі навіть у холодну пору року, захищають від опадів, зайвого шуму.

Для виробництва воріт використовують зносостійкі матеріали, які відповідають європейським стандартам якості та безпеки. Крім того, вони стійкі до злому, про це свідчать відгуки покупців.

Секційні ворота прості у монтажі, не потребують особливого догляду. Ви легко можете обрати варіант відповідно до типу гаража. Завдяки широкому різноманіттю кольорів і способів декоративного оформлення можна вибрати вдалий варіант для будь-якого стилю будівлі.

Завдяки потужному приводу ворота плавно і без зайвого шуму відчиняються і зачиняються. А керувати воротами можна з використанням системи «Розумний дім», за допомогою смартфона чи пульта.

Вибираємо секційні гаражні ворота

Вибираючи секційні ворота для гаража, варто враховувати різні фактори, зокрема розміри гаража, дизайн, вартість, функціональність.

Якщо ви плануєте купити ворота гаражні автоматичні, то перш за все варто правильно виміряти розміри гаража, щоб правильно визначити розмір секцій.

Також перед покупкою воріт для гаража важливо точно з’ясувати, які функціональні вимоги вони повинні задовольняти. Адже якщо ви використовуєте гараж тільки для зберігання авто, то ворота мають відповідати одним вимогам. Не менш важливо звернути увагу і на ізоляцію. Гарна ізоляція дозволяє зберегти комфортну температуру у будинку у різні пори року і запобігає проникненню опадів всередину.

Компанія Hormann пропонує різні розміри і форми воріт, тому легко можна обрати відповідний варіант для вашого гаража.