Новини
Освіта

Кафедри прикордонної академії у Хмельницькому переводять на стандарти НАТО

В освітній процес Національної академії Державної прикордонної служби імені Богдана Хмельницького імплементують стандарти НАТО з метою формування прикордонників нової генерації. Про це повідомив ректор навчального закладу генерал-майор Олег Шинкарук, передає Урядовий портал.

“За стандартами НАТО працюватиме низка кафедр академії, зокрема, по-новому діятиме напрямок сил швидкого реагування”, – повідомив ректор академії.

За його словами, у планах відкриття кафедри навігації та морського управління, які також матимуть натовські стандарти.

Нині у виші навчаються 1300 студентів, у 2018 році присягу склали 317 курсантів, з-поміж яких 37 дівчат. Академія підтримує міжнародні зв’язки з 10 навчальними закладами США, Німеччини, Польщі, Словаччини, Угорщини, Румунії, Туреччини та Республіки Білорусь. Також заклад співпрацює з Представництвом Міжнародної організації з міграції в Україні, дипломатичними представництвами іноземних країн, Департаментом енергетики США, Представництвом НАТО в Україні та Європейським Союзом (ОБСЄ, EUBAM, FRONTEX).

Нагадаємо, Національна академія Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького – багатопрофільний вищий навчальний заклад, який здійснює підготовку бакалаврів і магістрів для Державної прикордонної служби України. До структури академії входять 5 факультетів, інститут підвищення кваліфікації, ад’юнктура, докторантура та підрозділи управління і забезпечення навчального процесу.

Як повідомлялося, у Хмельницькому планують створити Центр гендерної компетентності сектору безпеки і оборони.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS