Новини
Політика

Зарплати та прогули: яким був жовтень для народних обранців від Хмельниччини

Нардепи Верховної Ради дев’ятого скликання від Хмельниччини отримали свою другу зарплату. Найбільшою сумою поповнив свій бюджет народний обранець Микола Стефанчук – йому нараховано 45143,50 гривні. Трохи менше покладуть до своїх гаманців Олександр Герега (44374,02 гривні) та Денис Монастирський (43367,65 гривні). Далі за рівнем доходів від депутатської діяльності йдуть Віктор Бондар та Володимир Ватрас – у них по 41301,50 гривні.

Одіозна слуга-кнопкодавиця Олена Копанчук, яка, схоже, так досі і не визначилася, на яку благодійність витратити свою першу нардепську «штрафну» зарплату, за рівнем доходів від роботи у Верховній Раді – на третьому місці разом з Ігорем Марчуком – у них по 39572 гривні на кожного.

Ще трьом нардепам від Хмельниччини за жовтень нараховані такі суми:

  • Олексій Жмеренецький – 38586,32 гривні
  • Сергій Лабазюк – 36839,94 гривні
  • Юрій Заславський – 35889,54 гривні.

Разом з тим двоє «досвідчених» нардепів від Хмельниччини, які вже не вперше законотворять у стінах Верховної Ради,  потрапили до списків «прогульників».  Олександр Герега та Сергій Лабазюк – серед 13 народних депутатів, які пропустили 90% голосувань (не натискали «за», «проти» чи «утримався»). Про це свідчить аналіз показників участі народних депутатів у голосуваннях Верховної Ради України у жовтні, проведений комітетом виборців.

Показники участі в голосуваннях депутатів-хмельничан є такими:

  • Олександр Герега (група «За майбутнє») – 2%;
  • Сергій Лабазюк (позафракційний) – 10%.

Довідково: Офіційно депутати пропустили голосування без поважних причин (тобто, не хвороба, відпустка чи відрядження). Всього за жовтень відбулося 476 голосувань. До слова, з 1 листопада введено штрафи для депутатів за неучасть в голосуваннях.

Читайте також: У Нетішині закрили очі на кнопкодавство нардепки від “Слуги народу”

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS