Новини
Суспільство

На Хмельниччині працюють над створенням карти публічних сервісів області

Обласні державні адміністрації України отримали доручення від прем’єр-міністра Олексія Гончарука сформувати спроможну мережу надання публічних сервісів і послуг в графічній та текстовій формі. Необхідність створення таких карт назріла у зв’язку з реформою місцевого самоврядування та територіальної організації влади. Основна мета – сформувати бачення, що і де необхідно зробити, щоб люди скрізь мали однаковий доступ до всіх необхідних якісних послуг, аби люди і в селі, і в місті проживали у комфортних умовах. Термін виконання – 1 грудня 2019 року.

Наразі фахівці відповідних структурних підрозділів Хмельницької ОДА нанесли на карту вже близько 80% існуючих об’єктів, серед яких ЦНАПи, Центри безпеки, заклади культури, освіти, охорони здоров’я, спортивної інфраструктури, соціального захисту тощо. Також на 20% готова перспективна мережа публічних сервісів, тобто тих об’єктів, які будуть створені протягом 2020-2025 років, аби оптимізувати існуючу мережу та забезпечити необхідний рівень доступності послуг для кожного мешканця.

Карта складається з багатьох шарів, які можна буде переглядати як окремо, так і накладати один на другий. При цьому, натиснувши на позначку об’єкта, можна отримати про нього повну інформацію.

Читайте також: Пенсія в один дотик – у Хмельницькому презентували новий електронний сервіс

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter