Новини
Суспільство

У Старокостянтинові ріжуть каштани на центральній вулиці

Як ми уже писали, у Старокостянтинові запланували масштабне оновлення вулиці князя Острозького. За планом, аби реалізувати цю задумку, доведеться зрубати близько сотні старих каштанів, які ростуть обабіч дороги. Натомість, хочуть висадити сотню сакур, які обійдуться бюджету міста у 384 тисячі гривень. Частину екзотичних дерев вже встигли висадити.

Містяни, особливо ті, які живуть у будинках, розташованих обабіч вулиці, де наразі проходить ремонт, стурбовані таким рішенням влади. Навіть збирали підписи під колективним зверненням до виконкому, в якому просили дати відповіді на низку питань. На думку старокостянтинівців, винищення дерев призведе до того, що влітку людям не буде чим дихати, а розширення дороги та більш інтенсивний рух на ній може призвести до появи тріщин у старих будинках. Крім того, людей непокоїть те, що ні плану реконструкції дороги, ні кошторису ніхто з містян в очі не бачив.

За словами завідувачки відділу з питань охорони та раціонального використання природних ресурсів та благоустрою виконавчого комітету Старокостянтинівської міської ради Вікторії Шевчук, для того, аби зрізати дерева, потрібно спочатку звернутися до їхньої служби. Проте станом на 6 листопада таких звернень до них не надходило. І навіть якщо воно надійде, то це питання має ухвалити міськвиконком.

Попри те, сьогодні мешканці Старокостянтинова зафіксували масове вирізання та викорчовування дерев вздовж вулиці князя Острозького. І спробували з’ясувати, що відбувається, у начальника КПП Володимира Булича. Проте конкретної відповіді про те, хто саме дав вказівку різати дерева, чоловік так і не дав.

«Коли йде реконструкція дороги, генеральний план реконструкції, дозволу не потребує», – прокоментував пан Булич.

За його словами, дерева гнилі і неестетичні. Проте у коментарях у соцмережах містяни стверджують, що дерева живі і могли би ще довго створювати комфортну атмосферу на вулиці міста. І називають те, що відбувається, вандалізмом.

На зауваження, що мешканці міста не бачили досі в очі не бачили проекту і не розуміють, що відбувається у центрі Старокостянтинова, Володимир Булич зазначив, що «проект є в міській раді, у генерального підрядника, який виграв тендер». І додав, що є «деякі роботи, які не включені в тендер».

На прохання розповісти, що буде у кінцевому результаті на вулиці князя Острозького, начальник КПП відповів: «буде розширення вулиці і буде гарний проспект».

Фото: Старокостянтинів небайдужий

Читайте також: Як у Хмельницькому омолоджують дерева

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter