Новини
Бізнес

Бізнесмени з Хмельниччини піднялися у рейтингу найбагатших людей країни

Галина та Олександр Гереги перемістилися з 10 на 7 сходинку рейтингу найбагатших людей України. Список “Золотої сотні” оприлюднив інтернет-ресурс НВ. Рейтинг складений виданням спільно з інвесткомпанією Dragon Capital. У топ-10 найбагатших людей України подружжя Герег – одразу після п’ятого президента України Петра Порошенка, статки якого становлять 1,253 мільярда доларів.

За інформацією видання, наразі подружжя бізнесменів стало багатшим, ніж було в докризовому 2013 році. Їхні статки оцінюють у 930 мільйонів доларів. Зокрема, одна з головних компаній подружжя «Епіцентр К» цього року заробила понад три мільярди гривень і збільшила виторг до 41,5 мільярда гривень. Ймовірно, одна з причин такого росту прибутків полягає в тому, що компанія розширює мережу своїх торгових центрів, відкриваючи їх не лише в містах обласного значення, а й у менших. Загальна кількість об’єктів, об’єднаних брендом, досягла наразі 55.

Ще одна мережа, яка належить подружжю, Будмаркет – Нова лінія, налічує 14 торгових точок. Загальна площа всіх магазинів, які належать Герегам, сягає 1,5 мільйона квадратних метрів.

Крім продажу готової продукції, подружжя бізнесменів випускає товари власного виробництва, зокрема, керамічну плитку. Також Олександр та Галина Гереги мають сімейний агробізнес. Цьогоріч компанія Епіцентр Агро поповнилася активами у Хмельницькій області, що раніше належали агропідрозділу пивної компанії Оболонь. Сьогодні структури Герег обробляють 120 тис. га в п’яти областях, маючи також 20 тваринницьких ферм і шість елеваторів.

Довідка: Олександр Герега – співголова політичної партії «За конкретні справи», засновник благодійного фонду «Фонд Олександра та Галини Герег», президент Федерації важкої атлетики, віце-президент Української асоціації футболу.

У 2019 році був обраний до Верховної Ради ІХ скликання як самовисуванець та член партії “За конкретні справи” за 192 округом (Хмельницька область). Член депутатської групи “За майбутнє”. Член Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики. Раніше – народний депутат VII скликання і VIII скликання.

Галина Герега – український політик і громадський діяч, заступник міського голови і секретар Київради з 20 квітня 2011 по 5 червня 2014 року.

Нагадаємо, за результатами аналізу показників участі народних депутатів у голосуваннях Верховної Ради у жовтні Олександр Герега разом з Сергієм Лабазюком потрапили до числа 13 нардепів, які пропустили 90% голосувань (не натискали «за», «проти» чи «утримався»).

Читайте також: Хто з нардепів від Хмельниччини орендує найдорожчу квартиру в Києві

 

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter