Новини
Суспільство

Чи стануть коти Хмельницького повноправними мешканцями міста?

Хмельницькі зоозахисники створили петицію, в якій йдеться про визнання котів частиною екосистеми міста. Таке визначення не нове: в Європі коти давно – рівноправні мешканці міста. В Україні також чи не всі обласні центри підтримали таку петицію.

«Визнання котів частиною екосистеми означає, що їх визнають повноцінною ланкою живих істот, які мають право жити в місті Хмельницькому», – пояснює голова громадської організації захисту тварин «Врятуй життя» Олена Голубнича.

Коти не є загрозою для міських жителів. Навпаки, вони проводять природну дератизацію міста. Важливо лише запобігти збільшенню популяції, стерилізуючи їх.

У місті безпритульних котів відловлюють члени волонтерських організацій. Стерилізують тварин за кошти, виділені  міською владою. оплатила певну суму грошей ветеринарну лікарню, за рахунок яких проводять стерилізацію та роблять обов’язкові щеплення.

«Якщо й надалі буде продовжуватися цей волонтерський рух, і буде простерилізовано і провакциновано практично все материнське поголів’я міста, ніякої загрози для людей вони не несуть. Вони приносять тільки користь», – коментує головний лікар Хмельницької регіональної державної лабораторії ветеринарної медицини Кирило Чумаков.

Детальніше – у сюжеті каналу Перший Подільський

Читайте також: У хмельницькому парку поменшало ведмедів

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм, у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter