Новини
Суспільство

У Кам’янці-Подільському діти візьмуть владу у свої руки

На один день діти очолять роботу органів місцевої влади Кам’янця-Подільського у рамках глобальної ініціативи ЮНІСЕФ “Дитяча сесія”. Ця акція традиційно проводиться в усьому світі 20 листопада з нагоди підписання Конвенції ООН з прав дитини. І є хорошою нагодою нагадати про права дітей, а також можливість дати дітям висловитись і дослухатись до їхніх побажань, повідомляють у міській раді Кам’янця-Подільського .

Цього року річниця Конвенції ООН ювілейна – виповнюється 30 років із дня підписання. У цей день до проведення “Дитячої сесії” в Україні приєднаються 25 громад України, в яких місцеві голови, мери, керівники департаментів на один день поступляться своїм місцем дітям та будуть прислухатись до їхніх порад щодо ключових рішень у містах і громадах.

Діти різних країн світу займуть керівні пости та ролі у медіа, політиці та бізнесі, щоб висловити свою позицію та дати голос мільйонам однолітків. Для дітей це – нагода відчути себе залученими до процесів прийняття рішень, а для управлінців – можливість почути дітей та врахувати їхні потреби.

Читайте також: Міжнародний кінофестиваль Кам’янця-Подільського отримав європейську відзнаку

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter