Новини
Політика

Руслан Стефанчук виступив за кримінальну відповідальність за кнопкодавство

Відомий хмельничанин, а нині заступник голови ВРУ Руслан Стефанчук виступив за притягнення до кримінальної відповідальності за кнопкодавство. Як повідомляє рух ЧЕСНО, сьогодні він опублікував юридичне пояснення, чому, на його думку, кнопкодавство – це кримінально карний злочин.

Руслан Стефанчук говорить про таке:

  • Кнопкодавство з юридичного боку – це особливий вид службового підроблення, що має на меті фальсифікувати голосування (за підробку підпису народного депутата кримінальна відповідальність є).
  • Така дія має суспільну небезпеку, шкодить інтересам суспільства й держави.
  • Відповідальність – не лише для кнопкодава. Той, хто умисно передав свою картку – співучасник. (Повноваження народного депутата України делеговані йому народом, і депутат не має права на свій розсуд делегувати їх далі).
  • Інші засоби запобігання або впливу на це негативне явище є недієвими. 

У ЧЕСНО кажуть, що з останнім твердженням не погоджуються. 

“У ВРУ є сенсорна кнопка, яку так і не почали використовувати. Аналогічна працює у Київраді – і там проблеми із кнопкодавством немає. Чому б для початку не протестувати її? До того ж, складна процедура доведення кнопкодавства і притягнення до відповідальності за нього, може звести нанівець ідею Стефанчука”, – йдеться у дописі.

Нагадаємо, Руслан Стефанчук також відомий на Хмельниччині як організатор та автор телевізійної команди КВН “Три товстуни”. 

Раніше повідомлялося про те, що віце-спікер Руслан Стефанчук отримав 19,5 тисячі гривень компенсації за оренду житла в Києві.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter