Новини
Політика

Микола Стефанчук у Хмельницькому розповів про референдум, кадрові чистки та компроміси

Народний депутат України по 187 виборчому округу Микола Стефанчук прибув учора до Хмельницького, аби взяти участь у представленні нового голови обласної державної адміністрації. Поки новопризначений очільник області Дмитри Габінет готувався до офіційних заходів, медійники, скориставшись  можливістю, поставили нардепу низку питань «на злобу дня».

Перспектива приєднання до Хмельницької ОТГ об’єднаних сільських громад залежить від декількох факторів. За словами нардепа, нещодавно він взяв участь у конференції центральної європейської ініціативи, де обговорювався шлях «Віа Карпатіан». Одним з відгалужень цього шляху з Клайпеди до Солоніків буде транспортний рукав до Одеси, який проходитиме, в тому числі, через Хмельницький. Крім того, за словами Миколи Стефанчука, йде активний розвиток Хмельницького аеропорту, який може стати гарним транспортним хабом. Розглядається також питання розвитку залізничного вузла.

«На мою думку, яку багато хто підтримує, до Хмельницької ОТГ мають увійти ті села, які зможуть повністю забезпечити інфраструктуру і створити на рівні міста Хмельницького потужний економічний центр. Ми будемо пропонувати, але все залежить не від бажання влади, а від мешканців тієї чи іншої територіальної громади. Якщо вони виявлять бажання, я думаю, що ми зможемо знайти гарний компромісний варіант, щоб ефективно розвинути Хмельницьку область», – прокоментував Стефанчук.

Щодо референдуму з продажу землі, то, за словами нардепа, рішення, озвучене президентом, стосується продажу землі іноземцям.

«Як це питання буде вирішено, ми ще будемо обговорювати, і на обговореннях будемо пропонувати різні моделі для того, щоб український народ був впевнений, що українська земля залишиться в Україні», – зазначив нардеп.

Низка скандалів, які останнім супроводжують представників партії «Слуга народу» не проходять повз увагу українців. Відтак за ротаціями у складі політсили стежать дуже уважно. Коментуючи можливі перестановки у складі політсили, Микола Стефанчук не назвав конкретні персони, проте й не включив таку можливість:

«Якщо ви пригадаєте перевиборну кампанію, партія «Слуга народу» була єдиною партією, яка пропонувала постпраймеріз. І після публічних обговорень кілька претендентів до Верховної Ради були виключені з числа потенційних [кандидатів]. Ми постійно моніторимо. Якщо якісь люди будуть себе дискредитувати, ми будемо говорити про те, що таким людям в команді не місце».

Нагадаємо, заступник голови ВРУ Руслан Стефанчук виступив за притягнення до кримінальної відповідальності за кнопкодавство та опублікував юридичне пояснення, чому, на його думку, кнопкодавство – це кримінально карний злочин.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter