Новини
Суспільство

На Хмельниччині працевлаштували 907 осіб з інвалідністю

Протягом січня-жовтня 2019 року послугами Хмельницької обласної служби зайнятості скористались майже три тисячі безробітних осіб з інвалідністю. Допомогу по безробіттю отримували 2,7 тисячі осіб. Із загальної кількості безробітних осіб з інвалідністю понад 40% складали жінки, 14% – учасники АТО (ООС). Для осіб з інвалідністю актуальними були понад 730 вакансій, повідомляє прес-служба ХОЦЗ.

Забезпечено роботою 907 осіб з інвалідністю, в тому числі 862 мали статус безробітного. Особи з особливими потребами працевлаштовані на вакантні місця: економіст-статистик, інженер-будівельник, агроном, практичний психолог, бухгалтер, кухар, адміністратор, охоронник, продавець, робітник з комплексного обслуговування сільськогосподарського виробництва, електрогазозварник, слюсар з механоскладальних робіт, слюсар-ремонтник, електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування, приймальник молочної продукції, швачка, водій автотранспортних засобів, тракторист-машиніст сільськогосподарського (лісогосподарського) виробництва, тощо.

Велика чисельність осіб була працевлаштована на: ТзОВ “Святець” (28 осіб), ПП “Аграрна компанія 2004” (16 осіб), ТзОВ “Волочиськ-Агро” (15 осіб), ПАТ “Теофіпольський цукровий завод”(11 осіб), ПРАТ “Красилівський цукровий завод”(11 осіб), ПАТ “Шепетівський цукровий комбінат”(11 осіб), ТОВ “Енселко Агро” (11 осіб), ТОВ “Агропартнер-1” (10 осіб). У тому числі 21 особа була працевлаштована з наданням компенсації роботодавцям єдиного соціального внеску.

Започаткували власну справу 11 осіб з інвалідністю, скориставшись одноразовою виплатою допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності.

До громадських та інших робіт тимчасового характеру залучено 305 осіб з інвалідністю. Безробітні брали участь в благоустрої та озелененні населених пунктів, працювали на підсобних роботах по ремонту приміщень соціального призначення, працювали з технічною документацією та інше.

Професійне навчання проходив  301 безробітний з інвалідністю за професіями: тракторист, продавець, електрогазозварник, кондитер, кухар, слюсар  з ремонту технологічних установок, тощо. Після завершення навчання 92,1% безробітних з інвалідністю працевлаштовано.

Профорієнтаційними послугами охоплено 98,4% загальної чисельності безробітних осіб з інвалідністю. Вони залучаються до участі у різноманітних профорієнтаційних заходах,  профінформаційних семінарах, семінарах з орієнтації на підприємницьку діяльність. За бажанням особи з інвалідністю проводиться профдіагностична консультація та профвідбір перед направленням на профнавчання.

Читайте також: На Хмельниччині виявили 73 нелегальних мігранти

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter