Новини
Здоров’я

На Хмельниччині в новій амбулаторії лікуватимуть мешканців дев’яти сіл

Переконатися в тому, що доступна медицина можлива не лише у великих містах, а якісні послуги від лікарів можна отримувати і в невеликих селах,  відтепер зможуть понад 1800 жителів Залужжя та ще 8 навколишніх сіл Білогірщини. Днями у населеному пункті тут відкрили десяту з 27 запланованих амбулаторію, будівництво якої розпочалося минулого року за програмою “Доступна медицина”, повідомляє прес-служба Хмельницької ОДА.

Загальна кошторисна вартість будівництва та оснащення амбулаторії становить 8,79 млн.грн., основна частина яких виділена з державного бюджету, а саме 7,9 млн.грн, а ще 10%, що становить 878,960 тис.гривень — з бюджету Білогірського району.

Амбулаторія обладнана усім необхідним приладдям: тут є електрокардіограф, гематологічний аналізатор, експрес-тести на тропонін, вірусні гепатити В і С, ВІЛ-СНІД та вагітність, отоофтальмоскопи, пульсоксиметри, піксометри, глюкометри, ноутбуки та МФУ.

До закладу підведено усі комунікації, незабаром запрацює інтернет-зв’язок, який забезпечить роботу електронної системи здоров’я e-Health. Завдяки послугам  телемедицини селяни вони зможуть отримувати консультації спеціалістів різного профілю. Відповідне телемедичне обладнання вже передали в амбулаторію.

Працюватиме  в амбулаторії сімейний лікар. До тих пацієнтів, які самі не матимуть можливості відвідувати амбулаторію, лікар приїздитиме на службовому автомобіль. ДЛя цього придбано позашляховик Renault DUSTER вартістю 578,282 тисячі гривень (з державного бюджету — 500,0 тис.гривень; кошти місцевого бюджету — 78,282 тис. гривень). Окрім того, як і в інших амбулаторіях, тут передбачене житло для лікаря.

Нагадаємо, нещодавно на Хмельниччині відбулося урочисте вручення 20 легкових автомобілів Renault DUSTER dCi 110 4WD для сільських амбулаторій області. Автівки повністю відповідають критеріям Міністерства охорони здоров’я України щодо транспортних засобів для сільської медицини

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм, у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter