Новини
Суспільство

Як у новому парку Хмельницького приборкають складний ландшафт

Громадська ініціатива Proprostir продовжує знайомити всіх небайдужих містян, особливо тих з них, які мешкають у Південно-Західному мікрорайоні Хмельницького, з ескізним проектом парку “Подільський”.

Нагадаємо, нещодавно на зустрічі з хмельничанами архітектори, які готують проект, обговорили та внесли останні корективи у проект майбутнього парку.

Наразі члени ГО на своїй сторінці у Фейсбук детальніше розповідають про найбільш транзитний шлях крізь парк, який з’єднуватиме Львівське шосе і район забудови, що розташовується за вулицею Фельштинською.

За словами архітекторів, парк має досить складний рельєф, тому забезпечення доступу маломобільних груп населення (людей із колясками, людей похилого віку та осіб з інвалідністю) вимагає особливих заходів. Тож аби зробити відпочинок таких людей у парку та пересування ним комфортнішим, сходи продублюють пологим пандусом, який подекуди є частиною прогулянкових доріжок, що йдуть в іншому напрямі.

“Таким чином ми передбачаємо кілька сценаріїв кільцевих прогулянок та один головний транзитний шлях із безбар’єрним доступом”, – зазначають архітектори.

Переглянути альбом проекту повністю можна за посиланням

Читайте також: Поліцейські й чиновники ліквідували стихійний ринок у Кам’янці-Подільському

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter