Новини
Новини ОТГ

У тергромаді на Хмельниччині затвердили офіційну символіку

Полонська міська рада прийняла рішення затвердити ескізи Герба та Прапора Полонської міської ОТГ, Положення про зміст, опис герба та прапора й порядок використання офіційної символіки Полонської міської об’єднаної територіальної громади.

У конкурсі на офіційну символіку громади взяли участь чотири особи. Мешканці громади, депутати віддали перевагу ескізам герба й прапора авторства архітектора, художника О. В. Дацика.

Ескіз герба Полонської ОТГ складає хрест Св. Юрія (символізує християнські цінності: віру, милосердя, справедливість) виконаний у білому кольорі (білий – великодушність, чистота помислів, шляхетність, справедливість і цнота) і розміщений в іспанському щиті на червоному полі (означає хоробрість, мужність, безстрашність, любов людини до свого Творця, готовність віддати життя за Бога та Батьківщину). Оскільки Полонне засновувалось як ідеальне місто, за основу була взята схема ідеального міста, в основі якої лежить пентакл, у якому кожен із бастіонів символізує населений пункт, які об’єднуються в потужну громаду. Хвиляста блакитна смуга, що обтяжує вертикальну частину хреста, ілюструє зв’язок Півночі з Півднем водним шляхом річкою Хоморою (символ краси, величі, м’якості). Герб увінчаний вінком з золотого (символ могутності, стабільності, багатства) дубового листя (символізує силу, могутність, міцність, боротьбу і перемогу) і оповитий блакитною стрічкою. Оскільки Полонне колись мало Магдебурзьке право, верх герба увінчаний червоною міською мурованою короною з трьома зубцями. Під гербом підпис «Сила в об’єднанні!»

Ескіз прапора Полонської ОТГ має класичні пропорції 2:3 і складає хрест Св. Юрія, виконаний у білому кольорі, що розміщується на червоному полі. Вертикальна вісь на 1/3 зміщена вправо, горизонтальна — рівно по середині прапора. Хрест як центр світу, точка між небом і землею, космічна вісь, можливість до безкінечного і гармонійного розширення — як вертикально, так і горизонтального. Лінія вертикальна — небесна, духовна, інтелектуальна, позитивна, активна, чоловіча. Лінія горизонтальна є земною, раціональною, красивою, жіночною. У верхній правій частині прапора, так як і на гербі розміщено схему ідеального міста, у якій кожен із бастіонів символізує населений пункт, що об’єднуються в громаду.

Поскільки Герб та Прапор Полонської міської ОТГ є офіційними символами громади, то до їх зображення слід ставитись з пошаною.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter