Новини
Інфраструктура

На освітлення Хмельницького планують витратити 5 мільйонів гривень

У 2020 році на капітальні ремонти та будівництво галузь житлово-комунального господарства Хмельницького матиме 115 мільйонів гривень. Притому потребує місто – уп’ятеро більше.

Тих потреб, які були подані, щонайменше в п’ять разів більше, ніж те, що ми плануємо на наступний рік, зважаючи на те, що бюджет наступного року буде найгіршим за останні роки, – каже Хмельницький міський голова Олександр Симчишин.

Гроші, попри це, обіцяють використати ефективно. На ремонт доріг суцільним методом виділять більше. На капітальний – видатки вріжуть у два з половиною рази (у 2019-му на капремонт вулиць пішло 78 мільйонів гривень). Більше коштів у бюджеті заклали на житловий фонд – ремонт дахів, мереж, ліфтів та на програму термомодернізації.

Найбільше за останні роки – п’ять мільйонів гривень – виділяють на оновлення мереж зовнішнього освітлення у місті. На ремонти прибудинкових територій – поточні і капітальні – наступного року витратять 29 мільйонів. Це менше, ніж в попередні роки, але на поточні ремонти піде коштів більше.

У 2020 році відремонтують і оновлять кілька десятків дитячих і спортивних майданчиків. А також завершать ті об’єкти, над якими почали працювати у поточному році.

Завершимо озеро на Озерній. Продовжимо будувати притулок для тварин, на який заклали відповідні кошти. Але нових об’єктів благоустрою ми поки не плануємо, – підсумував міський голова.

Детальніше у сюжеті МТРК Місто

Читайте також: У Хмельницькому відремонтували 13 кілометрів доріг

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter