Новини
Суспільство

На Хмельниччині продовжують виявляти підпільні гральні заклади

Дев’ять підпільних гральних закладів Хмельниччини продовжили свою роботу всупереч Постанові Уряду від 20 грудня 2019 року. Про це повідомили у  Департаменті стратегічних розслідувань Нацполіції України. За інформацією відомства, згадані заклади припинили діяльність лише після втручання поліції.

У цих лотомаркетах вилучили 230 одиниць грального обладнання – гральні автомати та комп’ютерну техніку. А також – понад 23 тисячі гривень. За ст. 203-2 Кримінального кодексу України відкрито 8 кримінальних проваджень. Мобільні групи продовжують відпрацювання в області. Зокрема, перевіряють місця, за якими раніше розміщувалися заклади.

Зокрема, 11 січня у Кам’янці-Подільському  працівники управління стратегічних розслідувань в Хмельницькій області спільно зі співробітниками місцевого  відділу поліції викрили підпільну гральну залу. Заклад розташовувався у середмісті, на вулиці Огієнка. Зовні для перехожих він виглядав зачиненим, жодних вивісок на ньому не було. Постійних клієнтів, за інформацією поліції, впускали за попереднім дзвінком.

Під час обшуку поліцейські виявили та вилучили 13 системних блоків, 11 моніторів, принтер, на якому здійснювалась роздруківка чеків, флешки, відеореєстратор. Усе обладнання відправили на експертизу.

«Щойно  з’явиться інформація про відновлення роботи гральних залів – будемо оперативно реагувати та вживати заходів щодо їх закриття. В цьому напрямку також співпрацюємо з органами місцевого самоврядування», – зазначають у Департаменті стратегічних розслідувань.

На території області налічувалося 155 закладів розповсюдження електронних лотерей. Всі вони, окрім тих, де розповсюджують паперові лотереї, після Постанови Уряду мали припинити свою діяльність.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter