Новини
Інфраструктура

У Хмельницькому планують капітально відремонтувати 20 дворів

Чотири прибудинкових на вулиці 4-й Новій у Гречанах, три – на Тернопільській, стільки ж – на Сковороди, дві – на Курчатова, по одній – на Завадського, Зарічанській, Перемоги, Прибузькій, Бандери, проспекті Миру. Загалом – 20 прибудинкових територій планують капітально відремонтувати у Хмельницькому у 2020 році.

Вісім об’єктів – перехідні з минулого року. Роботи на них не встигли закінчити через брак коштів.

Цього року на капітальні ремонти дворів у міському бюджеті передбачили 14 мільйонів гривень. Це на шість мільйонів менше, ніж торік. Стартують роботи навесні, щойно дозволить погода.

У 2019 році сезон у комунальників почався рано. Перша прибудинкова, за ремонт якої взялися в березні, була на Панаса Мирного, 31, в мікрорайоні Озерна, – менше, ніж за місяць, тут з’явилися тротуари, викладені бруківкою; нова, асфальтована в два шари, дорога; високі бордюри; облаштовані паркомісця; оновлена система водовідведення, пішохідні доріжки. Усе це коштувало близько двох мільйонів гривень.

Навесні минулого року капітального ремонту зазнала і прибудинкова на Старокостянтинівському шосе, 12. Мешканці будинку кажуть: раніше після дощів у дворі ще довго стояли калюжі. А представники підрядника пояснюють: усе через те, що роками тут лише латали ями.

На Чорновола, 56, у мікрорайоні Ракове, торік улітку теж капітально відремонтували прибудинкову територію. П’ятиповерхівку збудували ще півстоліття тому, і це був перший ремонт у цьому дворі. Навколо будинку з’явилася нова відмостка, ливнівка, викладені бруківкою тротуари, додаткові паркомісця та клумби.

Улітку капітально відремонтували двір між будинками 61/1 та 61/2 на Козацькій, що у Дубовому. Мешканці будинку нарікали на несправну систему водовідведення. Така ж проблема була і на Курчатова, що у Гречанах. Щороку, каже міський голова Олександр Симчишин, у Хмельницькому намагаються відремонтувати кілька десятків дворів. Так буде і цьогоріч.

Детальніше у сюжеті МТРК Місто

Читайте також: У Хмельницькому з’явиться новий громадський транспорт

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter