Новини
Суспільство

Водія з Нової Ушиці вдруге судили за п’яне кермування

«Визнати винним у вчиненні адміністративного правопорушення, відповідальність за яке передбачена ч.2 ст.130 КУпАП і накласти стягнення у виді штрафу в розмірі однієї тисячі двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 20400  гривень  з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 3 роки», – таку постанову ухвалив Новоушицький районний суд водієві, котрого вдруге за рік притягували до адмінвідповідальності за керування авто у стані алкогольного сп’яніння.

За постановою, 34-річний водій зранку 8 грудня 2019 року нетверезим їхав на своєму автомобілі селищем Нова Ушиця. Чоловік пройшов огляд на стан сп’яніння на місці, після того, як його зупинили поліцейські. Алкотест показав вміст алкоголю – 1,13%.

При цьому протягом року він вже притягувався до адміністративної відповідальності за вчинення аналогічного правопорушення (частина 1 статті 130 КУпАП), повідомляє прес-служба Хмельницького апеляційного суду

«Своїми діями К. порушив п.2.9 (а) ПДР України, вчинивши адміністративне правопорушення, передбачене ч.2 ст.130 КУпАП. Відповідно до вимог п.2.9 (а)  Правил дорожнього руху України, водієві забороняється керувати транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння або перебуваючи під впливом наркотичних чи токсичних речовин», – констатує суд.

Постанова не набрала законної сили і може бути оскаржена до апеляційної інстанції.

Читайте також: Кам’янчанина, підозрюваного у замаху на потрійне вбивство, взяли під варту

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter