Новини
Суспільство

У Хмельницькій міській лікарні запустили новий ліфт

У третьому корпусі головного медичного закладу міста випробовують новий ліфт. Пасажири поки що звикають до нього. За словами медпрацівників, у новому ліфті немає нічого такого, чому не можна було би навчитися. Єдине – натиснувши кнопку, потрібно зачекати, поки спрацює автоматика. Але, кажуть у лікарні, наші люди дуже люблять поспішати, через те декількох пасажирів ліфтерці пані Галині вже довелося визволяти з нового підйомника. Пасажири не здогадалися, що можна зв’язатися з диспетчером, тому стукали у двері.

Всього у міській лікарні п’ять ліфтів. Рік тому один з них (той, який наразі оновили) заборонили експлуатувати, оскільки механізм відпрацював понад 30 років. Ліфтерка Галина Ставінога каже: ліфт дуже потрібен, особливо людям похилого віку, яким важко підніматися сходами.

У третьому корпусі міської лікарні – п’ять поверхів. Поки для лікарні виготовляли новий ліфт, і пацієнти, і медперсонал ходили пішки або користувалися вантажним підйомником.

Виготовлення і монтаж ліфта коштували близько мільйона гривень. Гроші на це виділили з міського бюджету.

З п’яти ліфтів, які є в медичному закладі, чотири – нові, залишився один механічний підйомник, яким перевозять хворих на візках.      

Детальніше дивіться у сюжеті МТРК Місто

Читайте також: Зміни у медицині – чого чекати хмельничанам

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter