Новини
Події

Хмельницька поетеса презентувала друге видання своєї книги

Її поезію називають шовковою, ніжною та прозорою. Ольга Саліпа – письменниця, фотографиня, поетеса. Її дебютна збірка віршів «Територія жінки» побачила світ навесні минулого року. І, як каже Ольга, наклад розійшовся настільки швидко, що навіть презентувати книгу вдалося не скрізь, де хотілося. Тож друге видання не забарилося, і початок року для поціновувачів поезії поетеси почався з приємних новин – вчора, 16 січня, у Хмельницькому обласному художньому музеї влаштували творчу зустріч з Ольгою Саліпою, на якій хмельничанка презентувала друге видання своєї збірки.

Музейна атмосфера надихає на нетривіальні, нестандартні формати, тож творча зустріч також вийшла не зовсім традиційна. Спочатку перед хмельничанами, які зібралися у виставковій залі музею, виступили юна танцівниця Ліза Венгер та фортепіанний дует викладачів Хмельницької дитячої школи мистецтв Лариси Незворецької та Ольги Колосовської, і лише потім слово надали головній героїні зустрічі.

Шлях до першої збірки починався з постів у Фейсбуці.

«Я публікувала свої фото, і одного дня подумала, що було би непогано доповнити їх якимись словами. Почала писати короткі римовані повідомлення, і з часом зрозуміла, що мої вірші цікавлять моїх читачів чи не більше, ніж фото», – розповіла Ольга.

Коли опублікованих в мережі віршів назбиралося чимало, почала замислюватися про те, аби видати нарешті книгу, тим більше, що друзі, знайомі і просто читачі-прихильники постійно запитували: коли ж буде книга? Так і з’явилася «Територія жінки».

За словами Ольги, вона не просто публікує у соцмережі свої вірші, а й аналізує, хто їх поширює. Каже, у ліричних та у філософських творів – свої, окремі поціновувачі.

Головне питання, яке наразі цікавить прихильників поезії Ольги Саліпи, – коли вийде наступна книга. Як зазначила авторка, вона працює над цим.

«До наступного «Книжкового Арсеналу», сподіваюся, нова книга вийде, – пообіцяла Ольга. – Вона буде дещо відрізнятися від першої, але всі секрети відкривати я не буду».

Звісно, творча зустріч не могла обійтися без читання поезії, тож присутні на заході хмельничани мали змогу пройтися «Територією жінки» та послухати улюблені вірші у виконанні авторки.

Нагадаємо, у Хмельницькому обласному художньому музеї триває виставка з фондової колекції «Свято у класичному стилі», де поринути в атмосферу новорічного свята понад сторічної давнини хмельничани можуть не тільки завдяки живописним, графічним творам, іконам, витинанкам та скульптурам, а й за допомогою спеціально створеного інтер’єру.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter