Новини
Суспільство

Громадський транспорт у Хмельницькому переходить на електронний квиток

З третього лютого електронні квитки у Хмельницькому почнуть видавати пільговикам. У міському управлінні праці та соцзахисту до цього готувалися більше року: сформували базу і нарахували у місті 60 705 осіб, які мають право на пільговий проїзд у транспорті. Це – пенсіонери, люди з інвалідністю, учасники бойових дій та інші категорії. Електронних квитків для них виготовили із запасом.

Хочу звернутися до хмельничан, аби не було ніякої паніки, не бігти в перші дні, не створювати черги. Це буде доволі тривалий процес. І не важливо, чи ви отримаєте електронний квиток 1 лютого, чи 20 березня – право на пільгу в будь-якому випадку залишається. Якщо в людини не буде електронного квитка пільгового, вона зможе їздити в цей період по посвідченню, – пояснив Хмельницький міський голова Олександр Симчишин.

Щоб уникнути черг та ажіотажу, у місті працюватиме 10 пунктів видачі електронних квитків:

  • вул. Соборна, 16 (для мешканців мікрорайону Гречани)
  • вул. Грушевського, 86 (для мешканців мікрорайону Дубове)
  • вул. Проскурівського підпілля, 32 – (для мешканців мікрорайону Центр)
  • вул. Проскурівська, 56 – (для мешканців мікрорайону Книжківці та Центр)
  • вул. Перемоги, 10Б – (для мешканців мікрорайону Виставка та Озерна)
  • вул. Шевченка, 99 – (для мешканців мікрорайону Ракове та Лезневе)
  • вул. Інститутська, 18 – (для мешканців мікрорайону Південно-Західний та Ружична)
  • вул. Купріна, 61 (УМК «Дубове») – (для мешканців мікрорайону Дубове)
  • вул. П.Мирного, 31 (УМК «Озерна») – (для мешканців мікрорайону Озерна)
  • вул. Майборського, 11 (будинкоуправління №2) – (для мешканців мікрорайону Ракове)

Щоб не робити хаосу, ми будемо впроваджувати талони для видачі електронного квитка. Людина звертається – отримує талончик. В ньому прописана дата, час, адреса і перелік необхідних документів. А це – паспорт громадянина України, індивідуальний податковий номер і документ, що підтверджує право на пільговий проїзд, – пояснює начальник управління праці  та соціального захисту населення Словян Воронецький.  

Електронний квиток видаватимуть безкоштовно і особисто в руки кожному пільговику.

Це не кошти, це – кількість поїздок. На початок квиток буде безлімітний, враховуватиметься лише, хто скільки проїздив, щоб ми вели облік. Це необхідно для того, аби ми могли відшкодовувати «Електротрансу» кількість перевезень», – прокоментував Словян Воронецький.

Процес видачі електронних квитків триватиме до тих пір, поки останній пільговик не отримає електронний квиток. Пенсіонери поки до такої новації ставляться з пересторогою. Не всі знають, що кількість поїздок буде необмежена, до того ж, лякаються валідаторів.

Кожному, хто прийшов за електронним квитком, працівники управління праці та соцзахисту розкажуть, як ним користуватися. У транспорті – допомагатимуть кондуктори. Пасажири, які пільг не мають, зможуть купити електронні квитки пізніше. Повністю нова система запрацює наприкінці 2020 року.   

Детальніше у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter