Новини
Кримінал

Через службову недбалість виправна колонія на Хмельниччині втратила майна на 400 тисяч

Факт службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки, встановлено під час проведення Хмельницькою місцевою прокуратурою перевірки дотримання вимог чинного законодавства при використанні, обліку та збереженні майна в діяльності однієї із виправних колоній на території області.

Між установою виконання покарань та товариством виникли договірні відносини, відповідно до яких останнє зобов’язалося надати колонії майже 67 тонн щебеню.

Згодом товариство відмовилось передавати товар, який був залишений виправною колонією на території підприємства на відповідальне зберігання. Кілька років виправна установа домагалась повернення майна у судовому порядку. Рішенням суду відповідача було зобов’язано повернути позивачу спірний щебінь вартістю майже 400 тис грн, повідомляє прес-служба прокуратури Хмельницької області.

Рішення суду тривалий час перебувало на примусовому виконанні в органах державної виконавчої служби, однак, як було встановлено під час перевірки, виконавче провадження було закрито державним виконавцем у зв’язку із відмовою колонії залишити за собою нереалізоване майно боржника.

Таким чином, внаслідок невжиття виправною колонією необхідних заходів щодо збереження, витребування майна чи перевірки стану його зберігання, матеріальні цінності так і не були повернуті, а юридична можливість їх повернення втрачена.

Прокуратурою розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість).

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter