Новини
Здоров’я

У Хмельницькому обирали директора департаменту охорони здоров’я. Остаточне слово – за Габінетом

Сьогодні у Хмельницькій обласній адміністрації відбувся конкурс на посаду директора обласного департаменту охорони здоров’я. Проходив він у формі електронного тестування та співбесіди кандидатів з конкурсною комісією, до якої входили заступники голови обласної адміністрації та начальники деяких відділів ОДА.

«До конкурсу було допущено трьох осіб – Марію Глобчак, Анатолія Побережного та Олександра Худенко. Усі троє взяли участь в електронному тестуванні, після якого Марія Глобчак відмовилася від подальшої участі в конкурсі за сімейними обставинами», – розповіла членкиня громадської організації «Жіночий антикорупційний рух» Олена Покотило, яка була присутня під час проведення конкурсу.

Результати конкурсу на посаду директора департаменту охорони здоров’я Хмельницької обласної адміністрації поки не відомі. З обома кандидатами ще спілкуватиметься голова обласної адміністрації Дмитро Габінет, який і має прийняте остаточне рішення.

Нагадаємо,  голова Хмельницької облдержадміністрації Дмитро Габінет оголосив конкурс на посаду директора обласного департаменту охорони здоров’я 22 січня. Майбутньому очільнику департаменту пообіцяли 10 990 гривень окладу, а також інші, передбачені чинним законодавством, виплати. Від кандидатів вимагалася: вища освіта за науковим ступенем не нижче магістра, не менше двох років досвіду роботи на посадах державних категорій «Б» або «В», або в органах місцевого самоврядування, або на керівних посадах підприємств, установ чи організацій. Крім того, майбутній очільник департаменту охорони здоров’я повинен вільно володіти державною мовою та знати Конституцію України й низку законів.

Раніше обласний департамент охорони здоров’я очолював Яків Цуглевич, який пропрацював там з серпня 2014 року, а в грудні 2019 року був обраний директором обласної лікарні. Нове призначення директора департаменту в Хмельницькій ОДА планують також зробити безстроковим.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter