Новини
Суспільство

Хмельницька АЕС отримала комплімент від закордонних партнерів

30 січня Хмельницьку АЕС відвідали представники Шведського та Норвезького агентства з ядерної та радіаційної безпеки з питань реалізації проекту технічної допомоги. До складу делегації увійшли також представники Енергоатома та корпорації «ТСМ Груп» – головного проектанта.

У рамках візиту іноземні партнери оглянули кінцевий результат спільного проекту – новозбудований та оснащений центральний пульт системи фізичного захисту, який введений у дослідну експлуатацію і відповідає всім сучасним вимогам, повідомляє інформаційний центр ВП “Хмельницька АЕС”.

«Це проект, який ми багато років намагалися реалізувати і завдяки допомозі іноземних партнерів, вдалося пришвидшити його впровадження», – зазначив заступник генерального директора з фізичного захисті і режиму ВП ХАЕС Олег Редзинець.

За словами головного проектанта, президента корпорації «ТСМ Груп» Олександра Охріменка, в минулому році такий проект реалізовано на Южно-Українській АЕС і, завдячуючи досвіду, його вдалося впровадити у стислі терміни й на ХАЕС.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

У будівлі розташовується центральний пульт та приміщення для навчання персоналу, яке використовуватиметься і для засідань антикризового штабу у рамках антитерористичних навчань. Сучасний центральний пульт системи фізичного захисту дозволить мінімізувати вплив людського фактора, вдосконалити рівень фізичного захисту та ядерної безпеки на Хмельницькій АЕС. Керівник служби фізичного захисту зазначив, що центральний пульт системи фізичного захисту буде введено у промислову експлуатацію в поточному році.

 «Фізичний захист і фізична безпека – живий організм, який потребує постійного вдосконалення. Питання безпеки – найвищий пріоритет, і сучасний центральний пульт системи фізичного захисту – комплімент для вашої безпеки», – зауважив шведський представник Регулюючого органу з радіаційної безпеки Ларс ван Дассен.

Представники Шведського та Норвезького агентства висловили також готовність до подальшої співпраці з Енергоатомом у сфері ядерної та радіаційної безпеки.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter