Новини
Суспільство

У Хмельницькій міській лікарні чекають на гідного директора

Шестеро кандидатів виявили бажання поборотися за посаду очільника головного медичного закладу Хмельницького. Вчора, 10 лютого, був останній день, коли бажаючі очолити комунальне підприємство “Хмельницька міська лікарня могли подати документи на конкурс. Як розповів Суспільному начальник управління охорони здоров’я Хмельницької міської ради Борис Ткач, сьогодні, 11 лютого, відбудеться засідання конкурсної комісії, на якому розглянуть подані кандидатами документи та визначать, чи усі вони відповідають вимогам.

Особливих вимог до кандидатів наразі не висувають, керуються всеукраїнськими. Єдина новація наразі та, що очолити лікувальний заклад може не медик, адже, в першу чергу, директор має бути не головним лікарем, а менеджером.

“Він має керувати, розвивати заклад, відповідно, повинен вміти заробляти кошти, – пояснює Борис Ткач. Причому йдеться не про кошти пацієнтів, хоча для них можуть бути платні послуги, а про гроші від Національної служби охорони здоров’я України, яка по пакету державних гарантій буде оплачувати велику частину коштів”.

У лікарні ж чекають на керівника, який подбає про колектив, впроваджуватиме нові технології та забезпечить фінансування, адже близько 40% коштів лікарні доведеться заробляти самотужки, каже голова профспілкового комітету Хмельницької міської лікарні Микола Василенко.

“Будемо сподіватися, що прийде гідна людина, яка не буде рубати з плеча, щоб не розігнати той колектив, який є. Хотілося б, щоб колектив зберігся у повному складі. Сподіваємося, що прийде фахівець у медицині, тим паче, що це одна із найпотужніших лікарень у місті. І керувати тут має спеціаліст хоча б у сфері охорони здоров’я”.

Аналізувати декларації кандидатів будуть представники громадських організацій, каже голова наглядової ради громадської організації “Жіночий антикорупційний рух” Олена Покотило.

“Ми сподіваємося і переконані, що конкурс буде цікавий. Я розумію, що ніхто не хоче, щоб громадськість уже читала їхні декларації і там шукала про них інформацію. Але без цього все одно не буде. Нам цікаво, хто у нас буде керівником нашого комунального закладу. Хотілося б, щоб це дійсно був гідний кандидат, який буде працювати на користь міста, громади”.

Довідка: Раніше посаду головного лікаря Хмельницької міської лікарні обіймав Володимир Розгонюк, який помер у листопаді минулого року. Наприкінці 2019 року лікарню було реформовано та перетворено на комунальне некомерційне підприємство, виконуючим обов’язки директора якого було призначено начмеда лікарні Михайла Соболя.

Детальніше дивіться у сюжеті

Нагадаємо, нещодавно голова Хмельницької ОДА визначився з очільником обласного департаменту охорони здоров’я. Після тестування та двох співбесід, в тому числі, з очільником області, цю посаду посів Олександ Худенко.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter