Новини
Кримінал

У Нетішині матері, що вбила немовля, дали випробувальний термін

Нетішинський міський суд визнав винною 23-річну мешканку Нетішина в умисному вбивстві своєї новонародженої дитини.

Як інформує пресслужба Хмельницького апеляційного суду, їй призначено покарання у виді 2 років позбавлення волі. На підставі статті 75 Кримінального кодексу України суд звільнив жінку від відбування покарання з випробуванням на 3-річний іспитовий строк.

«З урахуванням особи обвинуваченої, суд вважає за необхідне обрати їй покарання, необхідне й достатнє для її виправлення та попередження нових злочинів, у виді позбавлення волі, в межах санкції ст.117 КК України, із застосуванням ст. 75 КК України, так як приходить до висновку, що її виправлення можливе без ізоляції від суспільства та відбування покарання», – зазначено у вироку суду.  

6 серпня 2019 року у ванній кімнаті гуртожитку у Нетішині, поки чоловік був у матері, а двоє малих дітей бавилися телефоном, молода жінка народила здорову доношену дівчинку. Гострим предметом перерізала пуповину, а далі, закривши дитині носа і рота ганчіркою, шансів жити не дала. Замотавши тіло новонародженої у халат і рушники, поклала його в кімнаті за диван. Те, що жінка народила дитину, встановили медики – породіллі від великої крововтрати стало зле і її до лікарні забрала швидка.

У суді обвинувачена визнала свою вину, розповіла, що хотіла народити дитину, а от чоловік, що знав про вагітність, сказав, що більше дітей не хоче.

Натомість батько дитини запевнив, що жінка не вперше приховувала вагітність і йому зміни у стані здоров’я пояснила хворобою і, попри те, що вона добре ставиться до двох їхніх інших дітей, просив за цей злочин позбавити її волі.

«Вбивство матір’ю своєї новонародженої дитини під час пологів або відразу після них, віднесено законодавцем до ряду умисних вбивств, які вчиняються за наявності пом’якшуючих обставин. Основною причиною окремої кваліфікації такого вбивства є особливий психофізіологічний стан жінки у період пологів та відразу після них, який послаблює її спроможність керувати своїми діями», – пояснює суд у вироку, який не набрав законної сили і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter