Новини
Хмельниччина туристична

Кам’янчани готують для туристів “вуличну навігацію”

В Кам’янці-Подільському планують встановити інформаційні стенди та туристичні вказівники в одному стилі. Запровадити це мають до відкриття туристичного сезону.

За інформацією міськради, перші навігаційні стенди або пілони з’являться на залізничному й автовокзалі, біля Ратуші й у центрі, в районі майдану Відродження. Вказівників же буде більше десятка і розташовуватимуться вони в місцях, де найбільше проходять туристи.

– Пілони міститимуть карти навколишніх вулиць і цікаву туристу інформацію двома мовами – українською та англійською, – говорить заступник міського голови Вадим Савчук. – Наразі ми працюємо над точним визначенням місць для розміщення таких стендів, щоб було зручно орієнтуватися як гостям, так і кам’янчанам. Завдяки проєкту ми продовжимо популяризувати наші об’єкти і пам’ятки архітектури, збільшувати кількість їх відвідувань, а також налагоджувати комунікацію між містом і туристом.

До слова, встановлені в Кам’янці таблички «MoreInfo» продовжують набирати популярності. Наразі їх відсканувало понад 2300 осіб. 12,6% – це іноземці, найбільший показник серед усіх інших міст. Сканують дошки представники 13 країн. Найчастіше – жителі США, Великобританії, Німеччини, Росії та Польщі. Також Кам’янець-Подільський – це перше місто, де проєкт «MoreInfo» тестує для туристичних табличок польську мову.

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter