Новини
Суспільство

Зі “сміттєвими” порушниками у Хмельницькому боротимуться за допомогою відеонагляду

Сміттєвий майданчик на вулиці Курчатова, 1д. Сюди можна викидати лише побутові відходи. Саме це роблять мешканці прилеглих будинків. І саме вони помітили, що в суботу увечері на майданчик привезли цілий бус відходів зі швейного цеху. Сміття навіть до контейнерів не донесли – просто скинули на землю.

Обурені мешканці прилеглих будинків написали про це в соцмережах:

У місті подібне трапляється часто, кажуть в управлінні житлово-комунального господарства. Фіксували такі ж випадки на сміттєвих майданчиках на вулицях Ранковій та Шептицького.

У місті швейна галузь доволі розвинена, і є багато «чорних» швейників, які не платять податків, які не оформляють людей, які, тим більше, не платять за утилізацію сміття. Те сміття, яке було привезене, це відверто зі швейного якогось цеху. Цього робити не можна, тому що ті майданчики, де збирають сміття, є майданчиками для збору твердих побутових відходів. А це є промислові відходи, і підприємство, яке займається виробництвом, має заключати договір на утилізацію цих відходів з відповідним підприємством. Але люди платити не хочуть, тому порушують, – коментує начальник управління ЖКГ Василь Новачок.

Сума штрафу за таке порушення – 1700 гривень, але того, хто «підкинув» на Курчатова промислові відходи, навряд чи знайдуть. Камери спостереження на цьому майданчику немає. І якби навіть була, довести вину порушника у суді було би проблематично, каже Василь Новачок. Відеонагляд встановлюють більше для того, щоб попередити подібне. Мовляв, це психологія – людина, яка побачить камеру, не ризикне викидати сміття в неналежному місці.

У Хмельницькому є 220 майданчиків для побутового сміття. Три з них – на Соборній, 42, Гагаріна, 18/1 та у провулку Козацькому, 47 обладнані камерами відеоспостереження.

Цього року відеонагляд планують встановити ще на 10 сміттєвих майданчиках. Зокрема, на вулицях Проскурівського підпілля, 46; Грушевського, 66 та на перехресті Подільської та Франка.

Детальніше у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter