Новини
Політика

Депутати Хмельницької обласної ради звернулись до Президента

Відбулась позачергова сесія Хмельницької обласної ради. Головним питанням, яке розглянули депутати було звернення до центральних органів влади щодо обігу земель сільськогосподарського призначення.

Обранці Хмельниччини вимагають зняти з розгляду Верховної Ради закон про вільний обіг українських чорноземів.

“Вважаємо, що ринок землі впроваджуватиметься не в інтересах малих та середніх фермерів, адже визначений ліміт у 10 тисяч гектарів – надмірний для них. Це розрахунок на агрохолдинги, які володіють фінансовими ресурсами, які сконцетрують у своїх руках більшість української землі”, – зазначив під час виступу депутат облради Володимир Федорчук.

Хмельницькі обранці вимагають у Президента накласти вето на законопроект №2178-10 від 10 жовтня 2019 року про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення, у разі його прийняття.

Депутати пропонують напрацювати програму реформування земельних відносин та винести її на всеукраїнський референдум.

51 обранець підтримав звернення. 4 депутата фракції “Самопоміч” та 1 депутат фракції “Аграрної партії” не голосували.

Також Хмельницька обласна рада звернулась до Володимира Зеленського та парламенту щодо питання «обміну ексберкутівців, терористів, вбивць і агентів російських спецслужб; переслідування та ув’язнення бійців ООС і волонтерів; нівелювання всіх досягнень Революції Гідності; скочування України у фарватер Російської Федерації».

Читайте також: Хмельницьку обласну дитячу лікарню може очолити депутатка облради

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter