Новини
Суспільство

100 днів Дмитра Габінета: як очільник Хмельниччини відмовляється від традицій попередників

Відмовитися від відкриття нових закладів на камеру, від традиційних колегій та переформатувати новорічні заходи. Про прагнення до таких інновацій розповів голова Хмельницької облдержадміністрації Дмитро Габінет, звітуючи про свої перші 100 днів на посаді.  

Відкрили і… закрили?

Найближчим часом на  Хмельниччині, за словами керівника області, відкриють дев’ять амбулаторій сімейної медицини загальної практики. Ще шість амбулаторій розпочнуть роботу згодом.

Щодо первинної ланки, то за час мого перебування на посаді було здано три амбулаторії. Але відкривати їх на камеру з урочистим перерізанням стрічки, коли ще не вирішені всі організаційні питання, не зовсім правильна практика, – зазначив Дмитро Габінет.

Як саме відтепер святкуватимуть відкриття нових амбулаторій, очільник області не уточнив. Нагадаємо, з відкритих на Хмельниччині у рамках державної програми “Доступна медицина” 12 амбулаторій, лише чверть оформили всі документи. А відтак двері деяких медзакладів досі зачинені, а дороговартісне обладнання, також придбане за державні кошти, не використовуються.

Область місту не конкурент?

«Я почув «стогін» районів», – так Дмитро Габінет згадує про передноворічні події. Саме тоді, за його словами, в ОДА вирішили скасувати традиційний святковий  ярмарок та переформатували його у благодійний захід для збору коштів для хворого Дмитрика Шелудько.

Ми хотіли зібрати у Хмельницькому представників різних територіальних громад, об’єднавши область. На благодійному ярмарку вдалося зібрати 97,5 тисячі гривень для дитини. Хочу підкреслити, що сума витрачених на захід коштів була значно меншою. Тому вважаю його вдалим. Якщо за рік я перебуватиму на цій посаді, ми будемо ще щось змінювати. Але ми не змагаємося з містом. Наш ярмарок мав іншу мету. І з іншими залученими коштами, – розповів голова облдержадміністрації.

На колегії без бензину?  

Повна зала чиновників зі всіх куточків області. Вони  витратили час та кошти, аби не лише виступити з доповіддю, а й послухати тривалі доповіді своїх колег з інших районів. Так відбувалися колегії облдержадміністрації донині. Тепер же на чиновників очікує інновація від Дмитра Габінета.   

Раніше люди приїжджали на колегії, витрачаючи кошти на бензин та час на дорогу. Тому тепер колегії відбуватимуться у режимі відеоконференцій, – підсумував Дмитро Габінет.

Відповідне обладнання для відеозв’язку встановлене в одному з кабінетів облдержадміністрації.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter