Новини
Суспільство

Введення карантину може ускладнити роботу Хмельницької АЕС

Нетішин – місто-супутник Хмельницької атомної електростанції – одне з наймолодших міст області. Тож молодих сімей і, відповідно, дітей там чимало. У місті наразі є вісім дитячих садків, в яких загалом виховується понад 1600 малюків.

У більшості з них батьки працюють на ХАЕС, специфіка роботи якої передбачає безперервне цілодобове обслуговування. Тому перебування дітей під наглядом у дошкільних закладах для цього міста має неабияке значення.

Через введення коронавірусного карантину ситуація в місті суттєво ускладнилась, повідомляє XM-inside. Керівництво ХАЕС навіть пішло на безпрецедентний крок – звернулося до Нетішинської міськради з проханням створити чергові групи у дитсадках, аби тимчасово вирішити питання належної роботи ХАЕС.

Влада міста хотіла піти назустріч атомникам – батькам дошкільнят та створити чергові групи в дошкільних закладах.

“Ми зверталися в усі можливі інстанції: Міністерство охорони здоров’я, облдержадміністрацію, СБУ, Кабмін, до народного депутата – безрезультатно, винятків бути не може”, – розповідає начальник управління освіти міської ради Василь Мисько

За його словами, і він, і влада міста усвідомлюють законні вимоги щодо карантину і передбачену за їх порушення кримінальну відповідальність. Проте, враховуючи специфіку роботи ХАЕС, чергові групи для малят могли би вирішити кадрову проблему цього об’єкту.

Відтак, констатує начальник управління освіти, працівники змушені йти у неоплачувані відпустки, а їх відсутність не може не позначитися на належній роботі електростанції.

Нетішинський міський голова Олександр Супрунюк згодом публічно вибачився перед містянами за “незручності”:

По короновірусу. Вперше за шість років отримали безапеляційний наказ від кабміну ввести карантинні заходи з деталізацією – закрити школи, садочки, припинити масові заходи негайно! Без підготовки, без врахування місцевих реалій. Ми хотіли ввести карантин поетапно – заборонили! Хотіли створити чергові групи в садочках – звернувся в Міносвіти – сказали, що не їх компетенція. В МОЗ не відповідали, звернувся до нардепа Копанчук О., яка зв’язалась з представниками МОЗу – ніяких виключень нікому – заборонили! Звісно, з Києва видніше! Тому на жаль, але школи і садочки будуть повністю закриті для відвідувачів. Всі питання-до кабміну. Вибачаюсь за незручності, але вдіяти нічого не можемо, – написав міський голова.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter