Новини
Кримінал

На Хмельниччині затримали виробників нелегальної зброї

З підпільних майстерень під час обшуків вилучили засоби ураження та набої до них.

Троє подолян облаштували майстерні з виготовлення зброї у гаражі в обласному центрі та на території приватного будинку в Ярмолинцях. Саме у цих «цехах» вони переробляли травматичну зброю на бойову та реставрували застарілі види озброєння. Виготовлене продавали через Інтернет, замовлення відправляли поштою. Крім цього, реалізували зброю замовниками, серед яких були і представники криміналітету, самостійно на території області.  

Саме під час спроби незаконного продажу пістолета Макарова та набоїв різного калібру співробітники Служби безпеки затримали організатора нелегального бізнесу. До цього було щодо нього був задокументований факт продажу шести пістолетів та патронів до них, повідомляють у прес-службі УСБУ у Хмельницькій області.  Ще одного спільника затримали за місцем проживання.

Під час обшуків у підпільних майстернях та у помешканнях підозрюваних правоохоронці вилучили гранатомет, автомат Калашникова, пістолети, револьвери, магазини до них та понад тисячу набоїв різного калібру. Знайшли на місці «виробництва» інструменти та обладнання для виготовлення нелегальної зброї і боєприпасів.

Вирішується питання щодо повідомлення учасникам групи про підозру та обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Розпочате кримінальне провадження за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter